Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hizbullah liderinden son dakika açıklama: Hamas zafer kazanmalı - Güncel haberler

        Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah Gazze'ye saldırılara yönelik "Filistin acı çekiyor, kimse parmağını oynatmıyor" derken "Savaşa katılan Irak ve Yemenlilere teşekkür ediyoruz" diye ekledi. Nasrallah Cuma günü yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı yürüttüğü savaşta yaptığı en büyük hatalardan birinin ulaşamayacağı hedefler peşinde koşmak olduğunu da söyledi.

        Nasrallah, Hamas'ın 7 Ekim'deki İsrail'e saldırısına yönelik ise "Bu operasyondan haberimiz yoktu. Operasyon kararı yüzde yüz Filistinlilere ait" dedi. Hizbullah lideri Hamas'ın saldırısını takdir ettiğini belirterek "Hamas'ın kararı doğru, akıllıca ve cesurdu. Doğru bir zamanlamaydı" diye konuştu.

        REKLAM

        Nasrallah "Bir ay boyunca İsrail tek bir askeri başarı bile sunamadı " derken, İsrail'in rehineleri

        ancak müzakere yoluyla geri alabileceğini de sözlerine ekledi.

        Nasrallah konuşmasında ABD'ye de sert tepki gösterdi. Hizbullah lideri "Bu savaştan tamamen ABD sorumlu" diye konuşurken "Gazze'de saldırılar durmalı, Hamas zafer kazanmalı" diye ekledi.

        Nasrallah "Lübnan'da savaşa 8 Ekim'de girdik" ifadelerini de kullandı. Hizbullah lideri konuşmasında sık sık ABD'yi hedef almaya devam etti. Nasrallah "Tüm olasılıklara açığız. ABD'nin savaş gemileri bizi korkutmaz. ABD'nin savaş gemileri için biz de hazırlıklarımızı yaptık. Buradan ABD'ye diyoruz ki 1980'lerde sizi Lübnan'da yenenler hala yaşıyor" dedi.

        NETANYAHU TEHDİT ETTİ

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki savaşa müdahil olmama konusunda, "Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur." diyerek tehdit etti.

        Netanyahu, Gazze ve Lübnan sınırında yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında Nasrallah'ın açıklamalarına karşılık verdi.

        "Kuzey (cephesi) konusunda düşmanımıza tekrar ediyorum." diyen Netanyahu, "Bizi test etmeyin. Bu size pahalıya mal olur. Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur." ifadelerini kullandı.

        İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında "geçici ateşkese" ve Gazze'ye yakıt girişine izin verilmediğini yineleyerek şu ifadeleri kullandı:

        "Tüm gücümüzle devam ediyoruz. Rehinelerin serbest bırakılmasını içermeyen geçici ateşkesi reddediyoruz."

        Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yakıt girişinin yanı sıra para transferine de izin vermediklerini sözlerine ekledi.

        ABD'DEN UYARI

        ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, "Hizbullah veya diğer aktörlerin" İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyarıda bulundu.

        ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcülüğünden AA'ya yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın bugünkü konuşmasına atıfta bulunularak, Gazze'deki çatışmaların genişlemesinin istenmediği belirtildi.

        Açıklamada, "Bugün Hizbullah liderinin konuşmasından haberdarız. Ağız dalaşına girmeyeceğiz. ABD, Hamas'ın İsrail'e getirdiği çatışmanın tırmanmasını veya genişlemesini istemiyor. Biz ve ortaklarımız net olduk: Hizbullah ve diğer aktörler - devlet olsun veya olmasın - süregelen çatışmadan faydalanmaya çalışmamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

        Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

        "Bunun İsrail ile Lübnan arasında 2006'dakinden daha kanlı bir savaşa dönüşme potansiyeli var. ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez ve (bu savaş) önlenebilir."

        Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bugün paylaştığı videolu konferans aracılığıyla yaptığı konuşmada, Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla (çatışmalarla) yetinmeyeceklerini söylemişti.

        Nasrallah "Bazıları savaşa giriyoruz dememi bekliyor. Zaten Lübnan cephesi olarak biz 8 Ekim'den bu yana savaştayız ve bununla yetinmeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

        * Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa