Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ve Merkel ile görüştü

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Görüşmeden İdlib'deki son gelişmeler ele alındı.

        İdlib'deki son gelişmeler, Libya'daki durum ve Almanya'daki ırkçı saldırı üçlü zirvede ele alındı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Merkel ile üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

        Erdoğan, Macron ve Merkel ile üçlü telefon görüşmesinde, Almanya'dakiırkçı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için şifa diledi. Erdoğan, Macron ve Merkel'letelefon görüşmesinde, Suriye rejimi ve destekçilerinin İdlib'deki saldırganlıklarının durdurulması gerektiğini belirtti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'de saldırganlığın durdurulması gerekli. İnsani krizin önlenmesi için güçlü destek sağlanmalı" ifadelerini kullandı.

        ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞECEK

        Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Sayın Merkel, Sayın Macron ile yaptığımız görüşmede bu konuları ele almak suretiyle İdlib'de ateşkesin yapılması için bu daveti yaptılar. Bu davet karşısında, henüz beklenen cevap vardır diyemem. 4'lü zirve için 5 Mart'ta İstanbul'u teklif ettiler. Putin henüz onlara arzu edilen cevabı vermedi. Bu akşam saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. Biz İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız.

        Yoğun bir savaş devam ediyor. Muhaliflerle rejim arasındaki çatışmalarda bizim oradaki şehidimiz, araç gereç imhası söz konusuydu. Son rakama göre 150 civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi. Çok sayıda araç gereç imha edildi. Burada zulüm duracak, ateşkesi ancak böyle yapabiliriz.

        REKLAM

        1 milyona insan bize doğru göç ediyor. Biz bunları nerelerde kalkıp nerelerde iskan edeceğiz? Gıda, giyecek şeklinde yardımlarımız var. Merkel 25 milyon Euro söz vermişti. Daha henüz Kızılay'a gelmedi. Macron'a da aynısını söyledim. Putin ile görüşmeyle hayırlı bir adım atmış oluruz.

        LİBYA KONUSU

        Hafter bizim için muhatap değil. O maaşlı bir lejyoner. Biz hep Sarrac ile görüştü. Batı Sarrac'ı davet ettiği yere Hafter'i de davet ediyor. Bugün yine bunları söyledim. Türkiye orada eğitimci olarak var. Bunun yanında da SMO'dan da insanlar var. Şu anda Rusların Wagner'i 2500 orada... Bunları niye konuşmuyorlar? Bir diğeri Cizvitler Sudan'dan, Sudan'ın kendisi var. 15 bine yakın terörist var. Kimse bunları gündeme getirmiyor. Suriye halkının nasıl daveti üzerine oradaysak, Libya'da da Libya halkının daveti üzerine anlaşmamızı yaptık.

        PATRIOT KONUSU

        S400 gündemdeyken, Sayın Trump'a 'Bize Patriot verin. Tek düze çalışmak istemiyoruz' dedik. Bize olumlu bir cevap veremediler."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa