Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin CHP'den istifa etti! Gürsel Tekin CHP'den neden istifa etti? - Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Eski CHP Milletvekili ve partinin eski genel sekreterlerinden Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde adı adaylık için uzun süre konuşulan Tekin'e dün Genel Merkez tarafından Esenyurt Belediye Başkan adaylığının tebliğ edildiği öğrenildi.

        Tekin, Genel Merkez tarafından yapılan bu bilgilendirmeye rağmen aday gösterilmemesinin ardından istifa kararı aldı.

        "LİYAKAT VE EHLİYET YOK"

        Tekin parti yönetimine eleştiriler getirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri tüzük ve programında yer almaktadır. Ne yazık ki geçen zamanda CHP çağdaş uygarlığı hedefleyen, Türkiye’de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış, hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı, partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı, Türkiye’de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu, parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayıldığı, genel merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edildiği, ideoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüşmüştür.

        "ACI VE ÜZÜNTÜ VERİCİ"

        Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş, her zaman sokakta, halkın içerisinde Türkiye’de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir.

        Bu sebeple, gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim."

        SARIGÜL: YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

        CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, X (Twitter) hesabından 4 maddelik bildiri niteliğindeki açıklamasıyla parti yönetimine seslenerek "Herkesi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum" dedi.

        REKLAM

        Sarıgül'ün açıklaması:

        1- “Kurultaydaki tercihine bakmaksızın, herkesi kucaklayacağız, bir kişiyi dahi geride bırakmayacağız”, iddiasıyla yola çıkanların siyasi ve demokratik nezakete uymaları beklenir.

        2- Parti yönetiminde başarılı olmanın yolu, tasfiye siyasetinden değil siyasi ve demokratik nezaketten geçer.

        3- Partiler, “az olsun benim olsun” mantığıyla yönetilemez. Parti örgütleri ve partiye verilen emekler göz ardı edilemez.

        4- Kendisiyle parti içi mücadele ettiğim Gürsel Tekin CHP için bir değerdir. Gürsel Tekin, “giderse gitsin” denecek bir siyasetçi değildir. Herkesi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa