Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Fransa'da terör saldırısı iddiası! Bıçaklı saldırıda 3 kişi...

        Fransa'nın Nice kentinde bulunan Notre Dame bazilikasında bir bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

        Fransız medyası, olayda en az üç kişinin öldüğünü ve altı kişinin de yaralandığını duyurdu. Fransa İçişleri Bakanı, olayla ilgili polis operasyonunun devam ettiğini açıkladı. Soruşturmayı terörle mücadele savcılarının yürüteceği bildirildi.

        Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayın bir terörist saldırı olarak değerlendirildiğini belirtti. Estrosi, "Samuel Paty'den 13 gün sonra, ülkemiz İslamofaşizm'i yok etmek için barışcıl yasalarla daha fazla devam edemez" ifadelerini kullandı.

        Reuters'ın polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırganın 21 yaşında ve Tunus vatandaşı olduğu öne sürüldü. Haberde, saldırganın hastanede olduğu belirtildi.

        GÜVENLİK ALARMI YÜKSELTİLDİ

        Fransız Le Monde gazetesi, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde saldırganın saldırı sırasında Allah-ü Ekber diye bağırdığını belirtti. Gazete saldırganın vurularak yakalandığı bilgisini de paylaştı.

        Olayın ardından bir açıklama yapan Fransa Başbakanı Castex, saldırıya verilecek yanıtın 'sert ve bastırılamaz' olacağını söyledi. Castex, ülke çapında güvenlik alarmının yükseltildiğini açıkladı.

        Castex ayrıca ülke çapındaki tüm ibadethanelerde güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

        REUTERS: BİR KADININ BAŞI KESİLDİ

        Reuters'ın polis kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, saldırıda kilise içerisinde bulunan bir kadın ve bir adamın başı kesildi. Üçüncü kişinin ise kiliseden dışarı kaçtığı ancak saldırgan tarafından yakalanarak defalarca kez bıçaklandığı bildirildi.

        Le Monde gazetesi de kilise içerisinde bir kadının boğazının kesildiğini, bir diğer adamın ise ölümcül bir şekilde bıçaklandığı bilgisini paylaştı.

        Olayla ilgili soruşturmayı Fransa terörle mücadele savcılığının yöneteceği ifade edildi.

        REKLAM

        BİR OLAY DA AVIGNON KENTİNDE

        Reuters'ın son dakika olarak servis ettiği habere göre, Fransa'nın Avignon kentinde yoldan geçenleri elindeki bıçakla tehdit eden bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü.

        Fransız Europe 1 radyosu, bıçaklı kişinin Allah-ü Ekber şeklinde bağırdığını iddia etti.

        SAMUEL PATY CİNAYETİNDEN 13 GÜN SONRA...

        Nice kentinde gerçekleşen bıçaklı saldırı, Fransa'da büyük yankı uyandıran Samuel Paty cinayetinden 13 gün sonra gerçekleşti.

        Bir okulda tarih ve coğrafya dersleri veren Samuel Paty isimli öğretmen, ifade özgürlüğü konulu derste Hz. Muhammed karikatürleri gösterdiği gerekçesiyle ders verdiği okulun önünde bir saldırgan tarafından başı kesilerek öldürülmüştü.

        Olayın ardından Fransa'da yeni terörle mücadele yasaları gündem konusu haline gelmişti.

        FRANSA İSLAM KONSEYİ'NDEN SALDIRIYA KINAMA

        Fransa'daki Müslüman toplum tarafından "Müslüman çoğunluğun hassasiyetlerini yeterince temsil etmediği" gerekçesiyle eleştirilen Fransa İslam Konseyi (CFCM), Nice kentinde düzenlenen bıçaklı saldırı sonrası, Mevlid-i Nebi kutlamalarının iptal edilmesi çağrısında bulundu.

        CFCM Başkanı Mohammed Moussaoui, kuruluşun Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

        Moussaoui, "Kurbanlar ve yakınlarıyla dayanışma ve yas göstergesi olarak Fransa'daki Müslümanları, Mevlit kutlamalarını iptal etmeye çağırıyorum." ifadesini kullandı.

        MACRON OLAY YERİNE GELDİ

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 3 kişinin ölümüne neden olan Nice kentindeki bıçaklı saldırının ardından yaptığı açıklamada, ülke genelinde terörle mücadele kapsamında görev alan asker sayısının 3 binden 7 bine yükseltildiğini duyurdu.

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Macron olay yerinden saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Değerlerimiz, özgürlük anlayışımız ve ülkemizdeki inanç özgürlüğümüz yüzünden saldırıya uğradık. Asla teslim olmayacağız" dedi.

        Cumhurbaşkanı Macron, "Fransa bir kez daha terör saldırısıyla vuruldu. Terör bu şehrin sakinlerini üçüncü kez vurdu. Hissettiğiniz şoku biliyorum” ifadelerini kullanarak, ülke genelinde terörle mücadele kapsamında görev alan asker sayısının 3 binden 7 bine yükseltildiğini açıkladı.

        Macron, "Başta kiliseler olmak üzere tüm ibadethaneleri koruyacak konuma geleceğiz" dedi. Açıklamasında birlik mesajı veren Macron, "Fransa'da tek bir topluluk var, oda Ulusal topluluktur. İnançları ve dinleri ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza bu zamanlarda birleşmemiz ve bölünmememiz gerektiğini söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa