Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Deprem, son depremler! Muğla’da şiddetli deprem!

        Muğla'nın Ula ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        AA'nın haberine göre;Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.22'de merkez üssü Muğla'nın Ula ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yaklaşık yerin 12,19 kilometre derinliğinde meydana geldi.

        MUĞLA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Muğla Valisi Esengül Civelek, Ula ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

        AA'nın haberine göre; Vali Civelek, bölgeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılmış herhangi bir arama kaydının da olmadığını vurgulayan Civelek, "Ula Kaymakamımız tüm mahalle muhtarları ile yaptığı görüşmede şu an için herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını teyit etmiştir" ifadesini kullandı.

        Ula ilçe merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedilen depremin ardından AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri inceleme yapmak üzere bölgeye hareket etti.

        Saat 23.22'de merkez üssünü Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 8 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

        Ula ilçesi ve çevresinde kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne sadece merkez üssü Arıcılar Mahallesi'nden arama yapıldığı ve iki ayrı evde çatlaklar oluştuğunun ihbar edildiği öğrenildi.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa