Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada "Akdeniz'de, Libya'da emperyal heves içinde değiliz. Tek amacımız, kendimizin ve kardeşlerimizin hukukunu korumak" olduğunu belirterek Libya konusundaki desteklerinden ötürü MHP lideri Bahçeli ve CHP milletvekili Deniz Baykal'a teşekkür etti. Baykal'ın bu konudaki devlet adamı tavrı sergilediğini kaydeden Erdoğan,“Külliyeye giden CHP’li veya 'Putin İstanbul Havalimanına inemedi' yalanına sarıldıkları kadar, ülkenin menfaatlerine sahip çıkmayanları milletimize havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        "BİZZAT ÖNLERİZ"

        REKLAM

        "Suriye'de bize verilen sözlerle sahadaki durum arasında yer yer ciddi farklılıklar bulunuyor" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, İdlib'deki sürece ilişkin olarak da "İdlib'deki süreci Rus muhataplarımızla sürdürüyoruz.Yeni bir ateşkes ilanına muvaffak olduk. Bundan öncekiler bozan hep rejimdi. Bu defa farklı 400 bin insanın yeniden kendi evlerine dönecek şekilde yürütülmesi şarttır.Gerekirse rejimin ateşkesi bozma girişimlerini bizzat önlemekte kararlıyız" diye konuştu.

        "KAYITSIZ KALMAYIZ"

        Libya konusundaki gelişmelere değinen Erdoğan, "Türkiye'nin Libya'ya ilgisi sadece ekonomik, askeri, diplomatik sebeplere bağlı olduğunu düşünenler yanılıyor. Libya uzak görünebilir ama bizim için yabancı değildir. Asırlar boyunca Osmanlı'nın önemli bir parçası olmuştur. Libya'da yaşananlara kayıtsız kalamayız. Kana ve ateşe bulayanlar yönetimi ele geçirmeye çalışmıyorlar, ülkemize kinlerini de gösteriyorlar" diye konuştu.

        "TARİH CAHİLLERİ"

        "Hafter'in etnik temizliğe tabi tuttuğu Osmanlı bakiyesi, Köroğlu Türkleri de var. Hafter onları da yok etmenin peşinde. Ecdad torunlarına sahip çıkmak en başta gelen görevlerimizden" ifadelerini kullanan Erdoğan, Libya'nın geçmişte Türkiye'ye verdiği desteği hatırlatarak "Libya'da ne işimiz var diyenler tarih cahilidir. Türkiye'nin net tavrının oyunları bozmasının yanında tarihi bir arka planı da vardır" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        "GÖREVİMİZİ YAPTIK"

        Libya'daki ateşkes görüşmelerini değerlendiren Erdoğan, "Ateşkes konusunda Trablus hükümeti yapıcı bir tavır sergiledi. Darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı. Önce evet dedi ama sonra Moskova'dan kaçtı. Heyetimiz imzasını attı, biz görevimizi yaptık. Bundan sonrası Sayın Putin ve onun ekibine ait. Biz hiçbir zaman sözümüzü inkar etmeyiz. Ama ne yazık ki darbeci Hafter, burada da olduğu gibi masada da yalan darbesi yaparak Moskova'yı terk etti" diye konuştu.

        "DERSİNİ VERİRİZ"

        Süreci takip edeceklerini belirten Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde darbeci hafter ile meşru yönetim arasındaki tercihleri dikkatle takip edeceğiz. Saldırıların sürmesi halinde darbeci Hafter'e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız" ifadelerini kullandı.

        "GEÇ BİLE KALDIK"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili olarak da şu mesajları verdi: "Yılda ortalama 45 bin geminin geçtiği, günde 500 bin kişinin iki yaka arasında taşındığı yer haline gelmiştir. Montrö sözleşmesine göre Boğaz'dan geçişi engelleme hakkımız bulunmuyor. Deniz trafiğini engellemek de ekonomik ve sosyal olarak engellemek mümkün değil. Yeni alternatifler üretmemiz gerekiyor. Kanal İstanbul projesi işte bu arayış ile ortaya çıkmıştır. İBB Başkanı olduğum dönemden itibaren bu arayışın içine girdik. Ne zaman ki hükümet olduk bu çalışmayı sürdürüyoruz. 2023 hedeflerimizden biri olan Kanal İstanbul'u yapmakta geç bile kaldık."

        REKLAM

        "NASIL ENGELLERSİN"

        İsim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine seslenen Erdoğan, "İstanbul'da İkitelli'de dev bir hastane yapıyoruz. Oranın raylı sistemini de bundan önce AK Partili belediye yapma sözü vermişti. Şimdi gelmiş 'Yapmam' diyor. Yahu istediğin kadar 'Yapmam' de, biz o projeyi de hayata geçireceğiz. Sen bunu nasıl engellersin ya? İnşallah bu hastanemiz de bu yıl sonuna kadar devreye giriyor. Ve İstanbul'un Avrupa yakasındaki en büyük şehir hastanemiz olacak" diye konuştu.

        "TAPULU MAL DEĞİL"

        Parti içine de mesaj veren Erdoğan, "Parti faaliyetlerini de ihmal etmiyoruz. Bizim en büyük gücümüz milletimizle olan gönül bağımızdır. Bu şekilde AK Parti'nin milletimizin partisi olma vasfını koruyup güçlendirebiliriz. Partimizdeki hiçbir görev kimsenin tapulu malı değildir. Her birimiz milletimize hizmet etmek için bize emanet edilmiş görevlerimizi hakkıyla yerine getirmekle mükellefiz. İşinin hakkını veremeyenin, yerini bunu yapabilecek olan alır" ifadelerini kullandı.

        "SİZ TİYATROSUNUZ"

        Erdoğan, CHP'li siyasetçi eşlerinin Demirtaş'ın oyununu izlemesine yönelik sert eleştiriler yönelten Erdoğan, şunları söyledi: "Tiyatro izliyorlar. Terörden cezaevinde yatan şahsın eserini birlikte izliyorlar. Bunlar dün Ankara'dan İstanbul'a beraber yürümediler mi? Hani diyordu ya 'tiyatro' diye... Ya siz kendiniz tiyatrosunuz. Eğer sıkıyorsa çık Diyarbakır'a git, oradaki annelerin gözyaşlarına ortak ol. Niye gidemiyorsun? Böyle bir şeyi yapamazsın. Onların böyle bir derdi, sıkıntısı yok. Katillerle beraber omuz omuza yürürler. Terör örgütü sadece sınırlarımız içinde kan dökmekle kalmadı. Ana muhalefetin başı ise onları savunuyor."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa