Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Aydın'da sel faciası! 2 kişi hayatını kaybetti
        • 1

          Aydın'ın Söke ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar göle döndü.

        • 2

          DHA'nın haberine göre 5 araç sel sularına kapılırken, kaybolan 4 kişiden 2'sinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

          Bölgede dün gece akıntıya kapılarak kaybolan 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Cesedin Nurten S.'ye (70) ait olduğu tahmin edilirken, yapılacak tespitin ardından kimliği netlik kazanacak. Kayıp Ali Alptekin´i arama çalışmaları ise sürüyor.

        • 3

          Kentte gece saatlerinde etkili olan sağanak Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde sele neden oldu. Söke´ye bağlı kırsal Demirçay Mahallesi'nde 5 araç sel sularına kapıldı.

          İhbar üzerine selin etkili olduğu bölgelere AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Selde kaybolan 4 kişiden 3'ünün cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp bir kişi aranıyor. 

        • 4

          Kayıp 1 kişi ise aranıyor. Ayrıca sel sonucu oluşan göçükte kalan 1 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. 

        • 5

          AFAD AÇIKLAMA YAPTI

          AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Aşırı yağışlar sonucu 7 vatandaşımız mahsur kalmış; 68 ev su baskınından etkilenmiş olup Ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Bağarası Mahallesinde dere taşması sebebi ile DSİ iş makinaları bölgeye yönlendirilmiştir. Demirçay Mahallesinde Sel sularına kapılan araçlar olduğu ihbarı üzerine arama kurtarma Ekiplerimiz olay bölgesine yönlendirilmiştir. Alınan bilgiye göre 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

        • 6

          "Güneyyaka mahallesinde bir, Demirçay mahallesinde bir olmak üzere 2 vatandaşımız kayıp olup arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir."

        • 7

          NİŞAN DÖNÜŞÜ SEL SULARINA KAPILMIŞLAR

          Hayatını kaybeden 2 kişinin Hacer Alptekin ile Erhan Kavaklıçay (18) olduğu belirlendi. Hacer ve Ali Alptekin çifti ile Erhan Kavaklıçay'ın Demirçay Mahallesi'ndeki bir akrabalarının nişanına gittikleri, dönüş yolunda sel sularına kapıldıkları öğrenildi.

        • 8

          "10 ARAÇ ÇAYA YUVARLANDI"

          Faciada otomobili sel sularına kapılan Resul Anedar, yaşadıklarını anlattı. Nişandan çıktıktan sonra otomobili ile eve gidip, yattığını belirten Anedar, "Eve gittiğimde sağanak başlamıştı. Normal bir yağmur sandım. Böyle bir olay yaşanacağını düşünmedim. Uyudum. Bir süre sonra dışarıdan gelen sesleri duyup, kalktım. Otomobil, park ettiğim yerde yoktu. Su basınca otomobilim ile 10 araç, çaya yuvarlanmış. Hepsi pert durumda. İçerisinde 3 kişi olan otomobil de çaya sürüklenmiş, 2 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu.

        • 9

          AFAD BAŞKANI MEMİŞ: KAYIP VATANDAŞA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

          Bölgede incelemelerde bulunan AFET ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, kayıp kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

        • 10

           Memiş, "Bir gün önce AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ekiplerince bölge için sarı kodlu ikazda bulunulmuştu. Trakya ve Çanakkale için de turuncu kodlu fırtına uyarısı vardı. Sarı kodlu yağış uyarısında can kaybı beklemiyorduk. Sarı kodlu ikaz olmasına rağmen Valilik, AFAD, jandarma ekipleri, emniyet güçleri UMKE vasıtasıyla ikazlarımız vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Buna rağmen bulunduğumuz yerde gece 02.30 sıralarında meydana gelen bölgesel aşırı yağış neticesinde 4 vatandaşımız için kayıp uyarısı yapıldı. 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirledik. 2 vatandaşımıza daha ulaşmaya çalışıyorduk. Az önce gelen bilgiye göre Güneyyaka Mahallesi'nde bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaştık. Kayıp olan vatandaşımıza ulaşmak için çalışmalar devam ediyor" dedi.

        • 11
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa