Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Son dakika! Altay, Spor Toto 1. Lig'e döndü! - Futbol Haberleri

        TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta lider Gümüşhanespor'un 1 puan gerisinde yer alan ve son hafta lideri konuk eden Altay, maçı 3-0 kazandı ve şampiyon olarak Spor Toto 1. Lig'e yükseldi!

        En son 2002-2003'te Süper Lig'de yer alan Altay daha sonra 2003-2004'ten 2010-2011 sezonuna kadar kesintisiz yer aldığı 1. Lig'de 4 kez play-off oynamasına rağmen Süper Lig vizesi alamamıştı. 2010-2011'de 1. Lig'e, 2014-2015 sezonunda ise 2. Lig'e veda eden siyah-beyazlı ekip, geçen sezon 3. Lig 1. Grup play-off finalinde Kocaelispor'u yenerek tekrar 2. Lig'e yükseldi.

        Haftaya lider Gümüşhanespor'un 1 puan gerisinde giren siyah-beyazlı ekip, maçtan Murat Uluç, İhsan Furkan Deniz ve Muharerm Ozan Cengiz'in golleriyle 3-0 kazanarak puanını 66'ya yükseltti ve şampiyon oldu!

        REKLAM

        Bu sezon 3 farklı teknik adamla çalışan Altay bu sonuçla 7 sezon sonra 1. Lig'e döndü! Siyah-beyazlılar sezona Cüneyt Biçer'le başladıktan sonra İsmet Taşdemir'le yoluna devam etmişti. Siyah-beyazlı ekipte daha önce sportif direktör olarak görev yapan Özden Töraydın, 31. haftadan itibaren takımın başına geçti.

        1959'da başlayan Türkiye 1. Futbol Ligi'nde İzmir'i 1982-1983 sezonuna kadar kesintisiz temsil eden Altay, en üst seviye ligde geçirdiği 41 yılla bu ligde en fazla mücadele eden takımlar içinde bulunuyor.

        BAKAN BAK'TAN TEBRİK

        Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF 2. Lig'de gruplarını şampiyon olarak tamamlayarak 1. Lig'e yükselen Altay ve Hatayspor takımlarını tebrik etti.

        Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Osman Aşkın Bak, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "TFF 2. Lig'de 2017-2018 sezonunu beyaz ve kırmızı gruplarda lider olarak tamamlayan ve şampiyonluk kupasını kaldıran Altay ve Hatayspor'u gönülden tebrik ediyorum. Sezon boyunca üst düzey performans sergileyerek zirveye çıkan ve önümüzdeki yıl Spor Toto 1. Lig'de yer alacak olan iki güzide kulübümüze başarılar diliyorum."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa