Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sokağa çıkma yasağını duyan bakkala koştu!

        İçişleri Bakanlığı'nın dün gece 21.45'de ilan edileceğini açıkladığı, 22.45'te de yayınlanan genelge ile detaylarının ortaya çıktığı sokağa çıkma yasağı 12 Nisan saat 24.00'e kadar yürürlüğe girdi.

        NE İZOLASYON NE MESAFE

        Yasağın duyulduğu ilk dakikalardan itibaren özellikle ekmek, su gibi temel ihtiyaçlar için vatandaşlar bakkal ve marketlere akın etti.

        Temel ihtiyaçların dışında kola, çikolata gibi gıdaların da rağbet gördüğü bakkal ve market önlerindeki uzun kuyruklar endişe uyandırdı. Çünkü virüse yakalanmamak için Sağlık Bakanlığı'nın ve uzmanların başından beri dikkat çektiği sosyal mesafe bu kuyruklarda hiçe sayıldı.

        EKMEK SIRASINDA KAVGA!

        Yasak başlamadan ihtiyaçlarını karşılama telaşına düşen vatandaşlar arasında zaman zaman gerilimin yükseldiği görüldü. İstanbul'un Gazisomanpaşa ilçesinde ekmek sırasında bekleyen bir grup genç arasında çıkan kavga "Pes" dedirtti.

        İSTANBUL

        ANKARA

        MERSİN

        KONYA

        UYGULAMALAR DA ÇÖKTÜ

        Kuyruk sadece market ya da bakkal önlerinde değil, mobil uygulamalarda da oluştu. İnternet üzerinden hızlı sipariş uygulaması Getir de çöktü. Yasak yürürlüğe girmeden online uygulama üzerinden hızlı sipariş vermek isteyen kullanıcılar şu mesajla karşılaştı: “Sunucuya bağlamadı. Lütfen daha sonra tekrar dene.” Yemeksepeti’nin hızlı market siparişi uygulaması "Banabi" de kullanıcıların yoğun talebiyle karşılaşınca, erişilemez hale geldi.

        Habertürk çizeri Can Baytak da sokağa çıkma yasağının duyulmasının ardından oluşan izdihamı çizdi.
        Habertürk çizeri Can Baytak da sokağa çıkma yasağının duyulmasının ardından oluşan izdihamı çizdi.
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa