Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Kubat, Sevilay Yılman'a konuştu

        Sunuculuğunu Sevilay Yılman'ın yaptığı, "Sevilay soruyor" programının bu haftaki konuğu halk müziği sanatçısı Kubat. Ünlü şarkıcı, özel hayatı ve bilinmeyenleriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

        İşte şarkıcının açıklamalarından bazı bölümler:

        "İLK ALBÜMÜN FOTOĞRAF ÇEKİMİNİ GALATA'DA YAPMIŞTIK"

        1995 ortası 1996 yılındailk albümümün fotoğraf çekimlerini Galata Kulesi'nde yaptık o yüzden start noktası burası olsun istedim benim için bu noktalar çok başkadır.

        "İSTANBUL'A İLK KEZ 20 YAŞINDAYKEN GELDİM"

        "Belçika doğumluyum. İstanbul'a ilk kez 20 yaşındayken geldim. Şöyle Belçika dediğimiz zaman Emirdağ gelir akla bütün Emirdağlılar neredeyse Afyon Emirdağ ilk göçü 62 yılında Belçika'ya gidilmiş birisi amcasını çağırmış dayısını çağırmış derken inanılmaz bir gurbetçi akını olmuş Emirdağ'dan Belçika'ya"

        "KÖMÜR SOBAMIZIN MAŞASINI SAZ NİYETİNE KULLANIYORDUM"

        REKLAM

        "3 yaşımda kömür sobamız vardı bizim hatırlıyorum Belçika'da onun maşasını alıp saz niyetine akorunu yapıyordum öyle başladı. Babam da rahmetli çok güzel saz çalan sesi olan biriydi her yerde söylemezdi. Ozanlık geleneği var bizde. Kubat soyadım benim ama zaten Avrupa'da özellikle soyisimle çağırırlar. Benim dolayısıyla sahne adım da Kubat oldu."

        "Ben çocukken de iyi bir solisttim. Babamın bir mekanı vardı arkasında da müzikhol gibi bir yer vardı haftasonu orada program yapıyorduk yani bu imkanları sağladı sağolsun. "

        "OKUL BENİM İÇİN HEP İKİNCİ PLANDAYDI"

        "Ben okulda masada davul çalmayı öğrendim. İçimde bir uktedir keşke bir okula üniversiteye gidebilsem bitirsem diye."

        "BELÇİKA'DA DA DOĞMUŞ OLSAK MİRASIMIZ AYNI"

        "Türkiye'ye karşı çok özlem vardı.Biz orada ikinci nesiliz babalarımızı sayacak olursak biz oraya ikinci giden nesiliz. Biz dört kardeşiz ben sonuncu çocuğum biraz şımartıldıkda. "

        "ENTEGRASYON SORUNU BÜYÜK BİR PROBLEM"

        "Sorunlarımı çok erken yaşta ele alabildim kontrol altına alabildim o yüzden de derler ya erken kalkan yol alır diye erken bunların farkına varabildim. Entegrasyon sorunu baya bir problem aslında. Hadise de Belçika'lı. Bende avantaj Türkçe müziği çocukluğumdan beri çok seviyorum. Çocukluğumdan beri türkülerle çok haşır neşirim. Hadise mesela yabancı şarkı da çok söylediği için belki Türkçe'yi Türkiye'ye geldikten sonra da söylemiş olabilir. Direk yabancı müzik söylüyordur belki o konuda da çok başarılı buluyorum Hadise'yi."

        "KIZIMIN RİTİM DUYGUSU ÇOK İYİ"

        "Kızım henüz iki yaşında. Piyanoda sekiz notaya basıp sesini yükseltiyor acayip ritim duygusu var. Saz çaldığımda gözünü kapatıyor. Piyano'da klasik müzikçi oluyor annesi öğretmiş Mozart diyor. Sanki küçük bir Kubat geliyor."

        KUBAT'TAN AZERİ TÜRKÜSÜ: GÜLEBİLMEZ GÜLÜM

        "HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

        "2002 yılında muhteşem bir projeye imza attık Anadolu Güneşi diye Muhteşem büyük senfoni orkestrası eşliğinde türküleri söylemek hayalimdi. 72 kişilik senfoni orkestrası vardı arkamda 100 müzisyen vardı yaklaşık ve ben hayalimi gerçekleştirdim."

        "HEM NEŞET ERTAŞ HEM JAMES BROWN İLE BÜYÜDÜM"

        "Ben gençliğimde hem Neşet Ertaş dinleyerek hem James Brown'la büyüdüğüm için bazen yurtdışında gittiğimiz yerlerde espri olsun diye yabancı bir türkü söylüyoruz merak ediyorlar sonra bir Kubat albümü alıyorlar türkü dinliyorlar. "

        "TÜRKÜLERİ SENFONİ ORKESTRASIYLA SÖYLEYİP AVRUPA'YI GEZMEK İSTERİM"

        "Yaşım 44 oldu 50'den sonra falan Senfoni eşliğinde türkülerle dünyayı gezelim bu benim hayalim ama zaten ilk adımını gerçekleştirdim. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Rahmetli annem babam ikiside Belçika'dan gelmişti konserime çok güzeldi yani. Artık bazı şeyleri keyifle yapalım istiyorum."

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa