Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler! Şehir eşkıyalığına savcılık izin vermedi

        Haber Merkezi'nin haberine göre akıllara durgunluk veren olay 21 Eylül'de Bahçelievler'de yaşandı. Suriyeli Muhammed Selmo, aracıyla seyir halindeydi. Yolda mahalleden tanıdığı iki kişi elle dur işareti yaptı. Selmo, simaen tanıdığı kişilerin yanında durdu. İki kişi restoran işletmecisi Selmo'ya aracının satılık olup olmadığını sordu. Satılık cevabını alan iki kişi "binelim bakalım" deyip araca bindi. Korku dolu anlar da böyle başladı.

        KAFASINA SİLAH DAYADILAR

        Arka koltuktaki kişi Muhammed Selmo'nun başına silah dayadı. "Aracı, bizim istediğimiz yere sür" diyerek tehdit etti. Issız dere yatağına geldiklerinde saldırganlar 4 kişi oldu. Gaspçılar Muhammed Selmo'dan yüklü miktarda para istedi.

        Olumsuz yanıt alan saldırganlar, Selmo'yu darp etti. Aralarına alıp dakikalarca dövdü, havaya kaldırıp yere vurdu.

        Selmo'nun 5 bin 700 lirasını, gümüş takı ve cep telefonunu da gasp ettiler.

        REKLAM

        7 METREDEN AŞAĞIYA ATTILAR

        Para alamayan gaspçılar Selmo'yu 7 metre yükseklikten dere yatağına attı. O anlarda bir vatandaşın cep telefonu kamerası da kayıttaydı. Yaşanan dehşeti an be an kaydetmişti. Ağır yaralanan Selmo, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        YAKALANDI, SERBEST KALDI

        Bakırköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki tüm güvenlik kameralarını izleyerek saldırganların kimliğini ve yerlerini tespit etti ve bir saldırganı yakaladı. O da sevk edildiği Bakırköy 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakıldı. Ancak karara Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı jet hızıyla itiraz etti. Şehir eşkıyalarının elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmamaları için tutuklama istemiyle bir üst mahkemeye başvurdu.

        JET HIZIYLA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

        Bakırköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi itirazı yerinde buldu. Öldürmeye teşebbüs eden ve serbest bırakılan şüpheliler, haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararıyla aranıyor.

         Adalet Bakanı Gül: İnceleme izni verdim
        Adalet Bakanı Gül: İnceleme izni verdim Haberi Görüntüle

        HSK İNCELEME BAŞLATTI

        Hakimler Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Halil Koç, şüphelilerin serbest bırakılmasına yönelik iddialara ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı. Koç, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İstanbul'da meydana gelen ve şüphelileri hakkında 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' fiillerinden yapılan soruşturma esnasında faillerin serbest bırakıldığı iddiaları ile ilgili olarak HSK Birinci Dairesi’nce inceleme başlatılmıştır" dedi.

        Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan ŞEN:

        "TUTUKLAMA TEDBİRİ ŞARTLARA UYUYOR"

        "Olayın görüntülerine baktığımda şahsın hürriyeti tehdit ve tahdit ediliyor. Nitelikli yağma var. Bir darp var. Görüntüye bakıldığında insanın kanı donuyor. Daha sonra 7 metrelik bir duvardan aşağı 'ölürse ölsün' denilerek atılıyor. Neticede nereden tutarsanız tutun olabilecek bir mesele değil. Şahsı alıyorlar götürüyorlar. Tutuklama tedbiri şartlara uyuyor. Hakimin ilk kararı yerinde bulunmuyor savcı itiraz ediyor ve üst mahkeme tutuklama istiyor. Hukuki boşluk yok ama kanunun değerlendirmesi farkı var. Bu dosya benim önüme gelseydi ben tutuklardım."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa