Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Resim Sanat-matematik ilişkisi 'Evvel' sergisinde

        Matematiğin evrensel diliyle sanatın gizemli dünyası arasındaki ilişkiyi irdeleyen 'Evvel' adlı sergi Ruzy Gallery'de açıldı. Sergi sanatın dilinden varoluşun kökenini sorguluyor, plastik sanatlarla matematiğin ilişkisini inceliyor, insanın matematiğine odaklanıyor.

        Küratörlüğünü Begüm Güney'in üstlendiği sergi, Suat Akdemir, Mahmut Aydın, Nazan Azeri, Melis Buyruk, Mahmut Celayir, Leyla Emadi, Tom Fellows, Gülfem Kessler, Başak Özocak ve Jake Michael Singer'ın eserlerini bir araya getiriyor.

        Sergi, ünlü İngiliz matematikçi G.H. Hardy'nin "Bir Matematikçinin Savunması" adlı kitabındaki "Bir matematikçinin yaptığı şey bir ressamın ya da şairinki kadar güzel olmalıdır. Düşünceler, renkler ve sözcükler gibi uyumlu bir biçimde birbirini tamamlamalıdır. Dünyada çirkin bir matematik için kalıcı bir yer yoktur” sözlerinden ilham alıyor.

        Plastik sanatlarla matematiğin ilişkisini konu alan “Evvel”, matematiği keşfeden insanın doğasında ne var? sorusu üzerinden her iki disiplinin de doğadan aldığı referanslar ve estetik değerler üzerine düşündürüyor. Matematiğin ve sanatın doğadan aldığı ilham ve estetik değerlere odaklanan “Evvel” sergisi 15 Eylül tarihine dek Ruzy Gallery’de ziyaret edilebilecek.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa