Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Murat HAZER/KAYNARCA (Sakarya), (DHA) - SAKARYA´nın Kaynarca ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan çiftçiler, Ramazan Bayramı´nda tarlada çalışıp, domates ve biber ekti. 

        Kaynarca'nın Güven Mahallesi´nde geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Kadir Akçan ve ailesi, Ramazan Bayramı´nda sokağa çıkma kısıtlamasında kendilerine ait tarlaya giderek, ekim yaptı. Bayramın ikinci günü yağan yağmur sonrası tarlalarına giden Akçan ailesi, hep birlikte domates ve biber ekimi yaptı. Çiftçiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu için mutlu olduklarını belirten Kadir Akçan, üretime devam ettiklerini söyledi. Çiftçilerin bayramının tarla olduğunu belirten Akçan, "Yağmur yağdığından dolayı tarlamıza bu yağmuru fırsat bilip domates ve biberi ekip mahsulümüzü çıkarmayı düşünüyoruz. Koronavirüs çiftçimizi etkilemedi, çiftçimiz ekim yapmaya devam ediyor. Mahsulünü çıkararak geçimini sağlamaya çalışıyor. Bizim bayramımız tarlamız. Burada mahsulümüzü çıkarıp en iyi şekilde pazarlayıp, paramızı kazanmak istiyoruz" dedi. DHA-Genel Türkiye-Sakarya / Kaynarca Murat HAZER

        2020-05-26 08:20:12

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa