Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Alternatif Tıp Uçuklara karşı salyangoz, Uçuk salyangoz, Mavi salyangoz uçuk tedavisi, Uçuk tedavisi nasıl yapılabilir?, Mavi salyangoz

        Salyangozların insanlarda uçuğa yol açan virüsü yok edici özelliklere sahip olduğu belirlendi

        Avustralyalı bilim adamlarının araştırması, Tazmanya adası açıklarında yaşayan mavi salyangozlara rengini veren proteinin uçuğun insan hücrelerine girişini durdurabileceğini ortaya koydu.

        Sidney Üniversitesi'nden Fariba Dehghani ve ekibi, demir yerine bakır ihtiva eden, eklembacaklılarda ve birçok yumuşakçada bulunan mavi renkli proteinin (hemosiyanin) asıl görevinin oksijeni toplamak ve bunu istenilen dokulara ulaştırmak olduğunu belirtti.

        Bilim adamları, araştırmayla mavi salyangozun kanındaki bu proteinin insanlarda uçuğa yol açan virüsü engellediğinin anlaşıldığına dikkati çekti.

        Mevcut tedavi yöntemlerinin birçok insanda görülen, uçuğa neden olan ve sinir hücrelerine yerleşen "Herpes simpleks" virüsünü öldürmekte yetersiz kaldığını belirten bilim adamları, araştırma sonuçlarının yeni tedavi yöntemlerine ışık tuttuğuna dikkati çekti.

        Proteinin izole edilmesi için başka araştırmaların gerekli olduğunu ifade eden bilim adamları, başarılı olunması halinde ilacın krem, sprey ya da hap şeklinde piyasaya sürülebileceğini belirtti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa