Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Testler Enerji deposu karadut, Kansızlığa karabiber, Yulaf çayı idrar artırır, Zambak güzelleştirir, Tansiyona börülce, Ceviz vereme iyi gelir, Kalp dostu hünnap
        • 1

          Karadut, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitaminleriyle şifalı bitkidir. Sürekli kendini yorgun hissedenlere tam bir enerji deposudur. Antioksidan zengini karadut, yaşlanmayı geciktirir. Sabahları aç karnına yenen bir avuç karadut ise bağırsak kurtlarını dökmeye yardımcıdır.

        • 2

          Kansızlığa karabiber

          Karabiber dünyada en çok kullanılan baharatlardan biridir. Özellikle sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. İdrar ve gaz söktürücü etkisi ile kabızlığı önlemede yararlıdır. İştah açıcıdır. Sinirleri kuvvetlendirir ve kansızlığa karşı faydalıdır.

        • 3

          Yulaf çayı idrar artırır

          Grubu vitaminler açısından zengin olan yulafın lapası çıbanları giderir. Yulaf çayı vücuda kuvvet verir, idrarı artırır ve kabızlığı giderir. Yulaf ya da yulaf unu kaynatılıp elde edilen su süzülüp banyo suyuna katılırsa cildi korur, rahatlatır ve yumuşatır. Ciltteki kızarıklık ve kaşıntıları giderir.

        • 4

          Zambak güzelleştirir

          Beyaz zambağın suyu yüzdeki lekeleri çıkarmakta etkilidir. Ayrıca, yüze parlaklık verir. Zambaktan elde edilen yağı, başta kırışıklıkları gidermek üzere cilt bakımı için kullanılır. Ayrıca zambak yağı cildi gerginleştirerek daha genç ve diri görünmesini sağlar.

        • 5

          Tansiyona börülce

          C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebze olan börülce, azot ve nişasta içerir. Göğüs ve akciğere faydalıdır. Cinsel arzuyu artırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür. Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

        • 6

          Kalp dostu hünnap

          Hünnap bol miktarda pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. Bu sayede kanı temizler, şeker hastalığına karşı faydalıdır. Tansiyonu düşürür. Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. Hünnap suyu ise kalpdamar hastalıklarına iyi gelir.

        • 7

          Ceviz vereme iyi gelir

          Cevizin yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizliyor, kansızlığı gideriyor. İshal ve dizanteriyi kesiyor. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edici olarak kullanılıyor. El ve ayak sertleşmeleri ile deri çatlaklarına faydalı geliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa