Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağrı Bilimi Ağrılarınızın doğal ilacı
        • 1

          Altın otu taş düşürür

          Altın otunun çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak çayı hazırlanır. İdrar söktürücüdür. Safra ve pankreas salgısını, mide suyunu artırıcıdır. İdrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Mesane, prostat ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Romatizma ve eklem ağrısı şikayetlerini azaltır.

        • 2

          Prostat ilacı kebabe

          Kebabenin meyveleri kurutulup toz haline getirildikten sonra hem baharat, hem de ilaç niyetine kullanılır. Ağızda çiğnenirse dişetlerini kuvvetlendirir, sesi açar ve ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Mikrop öldürücü etkisi ile mide ve idrar yolu hastalıklarında faydalıdır. Prostat büyümesine ve iltihabına karşı etkilidir.

        • 3

          Vereme ceviz yaprağı

          Ceviz uzmanlar tarafından tam bir mucize besin olarak kabul ediliyor. Ama cevizin faydası bununla da bitmiyor. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizliyor, kansızlığı gideriyor. İshal ve dizanteriyi kesiyor. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edici olarak kullanılıyor. El ve ayak sertleşmeleri ile deri çatlaklarına ise fayda sağlıyor.

        • 4

          Kanamaya kanarya otu

          Kanarya otunun toprak üstü kısımları kurutulduktan sonra suda kaynatılarak ilaç olarak kullanılır. İdrar söktürücü ve terleticidir. Bağırsak kurtlarını düşürür. Kanamayı durdurucu etkileri ile yaraların iyileşmesini hızlandırır. Adet zamanında, görülen kanamayı kolaylaştırmasının yanı sıra durmayan adet kanamalarını durdurmaya da yardımcı olur. Kökleri zehirlidir.

        • 5

          Romatizmaya ökse otu

          Ökseotu meyvelerinin yakı sakızı ile ezilmesi sonucu elde edilen karışım, romatizma ağrılarını giderir. Ayrıca ezilmiş meyveler çıban üzerine konarak; çıbanın açılması ve cerahatin dışarı çıkması sağlanır. Meyveleri zehirlidir ve kesinlikle yenmemelidir.

        • 6

          Öksürüğe nohut

          Nohut beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir. İştah açar. Mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Anne sütünü artırır. Vücuttaki damarları açar. Cinsel isteği ve gücü artırır. Sesi açar ve öksürüğü keser. Göğüs kanserine karşı koruyucudur.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa