Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağrı Bilimi Bahar karın ağrıtıyor

        Doğanın canlandığı bahar ayları kimilerinin canını acıtıyor. Mide ülseri, reflü ve hazımsızlık gibi şikayetlerin bahar döneminde coştuğunu söyleyen İstanbul Florance Nightingle Hastanesi Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Dr. Özgür Şamilgil, önemli uyarılarda bulunuyor. "Baharda artan karın ağrısına sindirim sisteminin sebze ve meyvelere uyum sağlamakta zorlanmasının neden olduğu düşünülüyor" diyen Dr. Şamilgil, "Gıdaları azar azar tüketmek, kızartmadan yemek işe yarıyor" şeklinde konuşuyor. Ev yapımı turşu, boza, kefir, yoğurt tüketiminin de faydalı olduğunu anlatan Dr. Şamilgil, şöyle devam ediyor:

        ALERJİLERE DİKKAT

        "Sindirim sistemi, bağışıklık sisteminin çok önemli bir parçası olduğundan, alerjik hastalıklardan korunmak için probiyotik içeren bu gıdaları soframızdan ayırmamak gerekiyor. Bahar alerjisi de sıkıntı veriyor. Alerjiden korunmak için büyüklerimizin yaptığı gibi evde bahar temizliği yapmak, yastık ve yorganı 5 yıllık kullanımdan sonra değiştirmek gerekiyor."

        GÜÇLENMEK İÇİN

        Baharda sık görülen soğuk algınlığı virüsleri, grip virüsleri kadar ağır hastalık yaratmıyor. Ayrıca düzenli egzersiz yapanlar soğuk algınlığına yüzde 50 daha az yakalanıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için açık havada yürüyüş öneriliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa