Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuklarına bebek yağıyla masaj yapanlar büyük risk alıyor!
        • 1

          Uzmanlar, bebeklerin cildinde uzun vadeli hasara neden olabilecek yağlarla masaj yapılmaması konusunda ebeveynleri uyardı.

        • 2

          Ayrıca uzmanlar, bebek yağlarının içerisine koydukları zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile yapılan masajların da egzama ve diğer cilt şikayetlerine neden olabileceğini, ebeveynlerin bu hatayı sık sık yaptığını çünkü bu ürünlerin doğal olduğuna inandıklarını söyledi.

        • 3

          Daily Mail'de yer alan habere göre; Son derece popüler hale gelen bebek masajı bebeği hem yatıştırıyor hem de bebek ile bağ kurulmasını sağlıyor. Ayrıca masaj bebeklerin beynini uyarıyor ve sindirime yardımcı oluyor.

        • 4

          Uzmanlar, annelerin bebeklerine piyasada satılan ürünler veya herhangi bir yağla masaj yapmaması gerektiğini açıkladı.

        • 5

          Manchester Üniversitesi araştırmacıları, en doğal yağların bile bebeklerin cildine zarar verdiğini, bebeklerde egzama gibi cilt poblemlerine yol açabileceğini belirtti. Çocukluk egzaması yaklaşık olarak her üç çocuktan birinde görülüyor.

        • 6

          Cilt koruyucu bariyere zarar veren yağlar için ise İngiltere'deki Royal Ebelik Yüksek Okulu (Royal College of Midwives)'ndan Dr. Alison Cooke, yaptığı çalışmalara göre; bu tip yağların cilde zarar verdiğini gösteren güçlü kanıtlar elde ettiklerini, ama bu yağları ebelerin bile kullandıklarını vurgulayarak, kullanımı durdurmak gerektiğine dikkat çekti. Bebeğe yapılacak en iyi masajın su ile olabileceğini kaydetti.

          HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa