Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Yüz estetiği ameliyatlarından sonra iz kalır mı?

        Yaşlanma doğal bir süreçtir. Günümüzde insan ömrünün uzaması, sağlıklı ve güzel yaşamak ve güzel yaşlanmak isteğini de beraberinde getiriyor.

        Yüzdeki çizgiler, deri kalitesindeki bozulmalar, deri bollukları ve hacim kayıplarına yönelik doğru seçilmiş müdahalelerle bireylerin estetik kaygılarının ortadan kalktığını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, bireylerin ruh açısından da gençleştiklerini söylüyor.

        Yüz germe (ritidektomi) veya İngilizce'deki adıyla 'face lift' yüzdeki yaşlanmaya bağlı sarkmaları, kırışıkları gererek ve asarak gidermeye yarayan cerrahi bir yöntem olduğunu açıklayan Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, insanların yaşlandıkça, yılların, güneş ışınlarının, stresin ve diğer etkenlerin (sigara, içki, kötü beslenme) etkisiyle yüz derisinin sarktığına, kırıştığına ve üzerinde çeşitli lekelerin oluştuğuna dikkat çekiyor.

        Yüz germe operasyonlarında yüz ve boyun derisindeki sarkıklıklar ve düzensizliklerin giderildiğini söyleyen Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, boyundaki fazla yağ dokusunun alınarak, yüz fasyalarının ve yağ dokularının anatomik yerlerine çekilip, asıldığını ve yüz dokularının takviye edildiğini anlatıyor.

        Yüz germe ameliyatlarına aday ideal bir kişi misiniz?

        Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, yüz germe ameliyatına aday ideal kişilerin, yüz ve boyun derisinin sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş, herhangi bir sağlık problemi olmayan, genellikle 40 yaşın üzerindeki erkek ve kadınların bu ameliyatlar için uygun olduğunu ifade ediyor.

        Daha genç yaşlarda bu tip ameliyatların tam veya limitli olarak yapılabildiğini belirten Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, yüzün daha güzel ve daha genç görünmesi için, burun ve gözkapakları estetiği, alın düzeltme, kaş kaldırma ameliyatlarının da bu operasyonun yanına eklenebileceğini açıklıyor.

        "E VİTAMİNİ, SİGARA VE ASPİRİNİ AMELİYATTAN 10 GÜN ÖNCE BIRAKIN"

        Yüz germe ameliyatlarından önce sigaranın ameliyattan 1 ay, aspirin veya E vitamini kullanımının ise 10 gün önce bırakılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, doktorunuza güneşlenme ve cilt bakımı alışkanlığınızı iletmenizin ameliyatın daha kalıcı bir sonuç vermesi açısından önemli olduğuna dikkat çekiyor.

        AMELİYAT İZLERİ GİZLENİYOR!

        Yüz germe ameilyatının 1,5-2 saat kadar sürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, yüz igerme ameliyatının izsiz bir işlem olmadığını belirtiyor. Ancak bu izler başarılı bir şekilde saklanabildiği için ilk haftalardan itibaren dışarıdan fark edilemediğini belirtiyor. İizlerin şakak bölgesinde saçlı deri içinde, kulak önündeki çıkıntının arkasında ve kulak arkasına gizlendiğini sözlerine ekliyor.

        Ameliyat sonrası 2. günden itibaren hastanın ayağa kalktığını belirten Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, 1 hafta sonra şişliklerin geçmesiyle hastaların işine dönebileceğini hatta makyaj bile yapabileceğini ifade ediyor. Hastanın 2 ay ağır egzersizlerden ve aşırı güneş ışığından kaçınması, dış darbelerden ise korunmasını tavsiye ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa