Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Yüz estetiğinde daha çekici bir ifadeye kavuşmak için ne yapmalı?

        DİLEK BİRGEN - HABERTÜRKCUMARTESİ

        Belirgin elmacık kemikleri gençlik etkisi yaratır. Gergin ve dolgun göz altı, canlı bir ifade verir. Kalın üst dudak çekicidir. Hafif belirgin bir çene kendine güven ifadesidir. Tabii her hastanın ihtiyacı farklı olduğu için sorunları iyi görebilmek ve doğal görünüm hedefleyen tedavi büyük önem taşıyor. Hastaları değerlendirirken yüzü bir bütün olarak ele alıp uyum hedef alınmalı.

        Genellikle tercih edilen dolgular, antialerjik, su tutma yeteneğine sahip, cildin ürettiğine çok benzer özellikteki hyaluronik asit içerikli olanlar... Sıklıkla dokulardaki kırışıklıkların derinliğini azaltmak için yapılır.

        Hyaluronik asit cildimizde üretilen ve cildin nemlenmesini sağlayan bir maddedir. Cildimiz yaşlandıkça hyaluronik asit üretimi de azalır. Cilde enjekte edilen doğala özdeş hyaluronik asit dolguları, cilt altına kolaylıkla uyum sağlayarak hyaluronik asit rezervini de artırmaya yardımcı olur.

        Kalsiyumlu dolgular hyaluronik asit dolgularına göre daha kalıcıdır ama kalsiyum çok daha derine ve hatta kemiğin üstüne yapıldığından boşlukları doldurmaktan çok şekil ve volüm verme amaçlı kullanılır.

        Jel formundaki, şeffaf hyaluronik asit dolgular ise kolajen üretimini tetiklediğinden aynı zamanda lifting (germe) etkisi yaratır. Zamanla hücresel üretimi azalan bu maddenin takviyesi bağ dokusunun rezervinin yeniden dolmasını sağlayarak cildimizin nemlenme yeteneğini artırır.

        NEREYE, NASIL?

        Önemli olan doğru yerde doğru dolgunun kullanılmasıdır. Göz altındaki çökük olan alan içbükey olduğundan da daha koyu görünür. Bu alanı doldurduğunuzda ışığı yansıtacağı için daha aydınlık bir görünüm kazanılır. İnce yapıdaki dolgular uygun miktarda kullanıldığında göz altındaki ince çizgileri azaltır ve yorgun görünümü düzeltir. Dermatolog Dr. Betül Şengör, “Bizim mesleğimiz ciltte nelerin eksildiğini bilerek doğru analiz ettikten sonra en doğru uygulamayı gerektirir. Dolgu uygulamalarında en çok yapılan hata, yalnış alana yalnış dolgu kullanılmasıdır. Göz altı gibi ince cildin olduğu alanlarda yumuşak dolgular, çok derin plana yerleştirilmeli ki doğal görünsün. Fakat çene gibi, elmacık kemikleri gibi alanlarda ise daha sert dolgular kullanılmalı ki volum etkisi daha belirgin olsun” diyor.

        Plastik Cerrah Dr. Zafer Atakan, dudak konturu konusunda uyarıyor: “İnce üst dudağı çok doldurursanız, ördek dudak yaratırsınız. İdeal dudak, sınırları belirgin, orta hatta dolgunluğu olan, alt dudağın üste göre biraz büyük olduğu dudaktır.”

        Uygulama bölgesi önemli; saç dibine yakın şakak kemiği üstüne ve elmacık kemiğiyle kulak arasına yapılırsa cildi yukarıya alarak gergin gösterir. Yüzü gençlik üçgenine yeniden kavuşturur. Dolgu, yüzün üst bölgelerine eksileni yerine koyma amacıyla yapılıır ama bu yüzün akordeon çizgilerinin düzelmesine neden olur.

        Dolgu, belirginleştirmek istenen noktalara uygulanabilir; daha kalkık göz kapağı için kaşların altına, daha kalkık bir burun için buruna, daha çıkık elmacık kemiği için yanaklara... Bazen de her önleme rağmen sadece aşırı kilo alıp vermek bile emeği boşa çıkarabilir. Bu nedenle kilo sorunlarının 40’lı yaşlardan önce çözmeli, eğer kilo vermek gerekiyorsa daha erken yaşlarda zayıflayıp ileri yaşlarda sağlıklı beslenme ve spor ile bunu korumalıyız.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa