Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi İdeal dudak şekli nasıl olmalı?

        Dr. Dilek Şire Eren, estetik görünüme sahip bir dudak için olmazsa olmaz bazı şartlar bulunduğunu ifade etti. Alt dudağın, üst dudaktan biraz daha dolgun olması gerektiğinin altını çizen Eren, "Gülerken diş etleri görünmemeli, 'Eros yayı' denilen üst dudak kıvrımı ve 'filtrum' denilen burun kökünden dudağa inen çizgiler belirgin olmalı" dedi.

        Dudakların, burun ucundan çene ucuna çizilen hayali bir çizginin gerisinde kalması gerektiğine işaret eden Eren, "Dudak kontürü bütün olmalı. Bunu kadınlar en iyi ruj sürerken anlarlar. Taşırmadan rahatlıkla sürebiliyorlarsa kontür düzgün demektir" ifadelerini kullandı.

        KOLAY ALIŞMAK İÇİN İKİ AŞAMALI YÖNTEM

        Dudak dolgusu yapıp bir anda değişim yaşamak istemeyenler için en iyi yöntemin iki aşamalı uygulama olduğunu belirten Dr. Eren, "İlk yapılan uygulamanın ardından 2-3 hafta sonra bir doz daha dolgu yapılırsa hem alışmak kolaylaşır hem de fark etmeden değişim sağlanır" diye konuştu.

        Özel günler öncesinde dolgu yaptırmak isteyenlere, uygulamayı en az 2- 3 hafta öncesinde yaptırmalarını öneren Dr. Dilek Şire Eren, "Enjeksiyonlu bir işlem olduğu için her daim morarma riski mevcuttur" dedi.

        "DUDAK DOLGUSU HATABKABUL ETMEZ"

        "Dudaklarınız imzanızdır" diyen Dr. Eren, dudak dolgusu yaptıranların en büyük endişesinin, dolgunun fazla yapılması sonucu ördek dudağa dönüşmek ya da arı sokmuş gibi şiş dudaklarla gezmek olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

        "Dudak dolgusu hata kabul etmez. Güvendiğiniz bir doktora yaptırmanız gerekir. Dolgu maddesini de ancak doktorunuz seçebilir. Ancak FDA onaylı bir dolgu kullanılmalıdır. İnce uçlu iğneler kullanılarak dolgu maddesi direkt dudağa ve çerçevesine enjekte edilir, hafif bir ağrı hissedilir. Bu uygulamalarda kesinlikle his kaybı yaşamaz. İşlem 10-20 dakika aralığında sürer ve işlem sonrası dudaklarda hafif bir şişlik ve çok nadiren morluk da olabilir. Ancak, 1 hafta sonra tam olarak forma kavuşulur."

        Dudak şekline karar verilirken, sadece doktora bırakmak yerine, dolguyu yaptıran kişinin de karara katılması gerektiğine dikkat çeken Dr. Eren, "Fotoğraflardan bir dudak seçmek yerine, yüze en uygun olan dudak şekli seçilmeli" diye konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa