Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Bilim Dünyasında Yeni Araştırma: Yaşlılarda kolesterolü düşürmek anlamsız bir çabadır!

        British Medical Journal’da yayımlanan makalede ortaya atılan iddiaya 60 yaşından sonra kalp ve damar hastalıklarından ölümlerle kolesterol arasında bağlantıyı araştıran bir bilimsel çalışma sonucu varıldı. 60 yaş üstü 70 bine yakın kişinin ölüm sebepleriyle kolesterol verilerinin incelendiği araştırmada, kötü kolesterol seviyesi yüksek olanların yüzde 92’sinin uzun süre yaşamayı sürdürdüğü belirlendi.

        Bilim adamları, bu sonuçlardan sonra yüksek kolesterollü hastalara ilişkin sağlık kılavuzlarının gözden geçirilmesi gerektiğini savundular.

        KUŞKUYLA KARŞILANDI

        Yeni araştırma bazı bilim adamları tarafından kuşkuyla karşılandı. Yüksek kolesterole, sigara, sağlıksız beslenme ve hareketsizliğin yol açtığını belirten uzmanlar, statinlerin damar sertleşmesi ve damar tıkanıklığını engellediğinin bilimsel olarak kanıtlandığına dikkat çektiler.

        Buna karşılık araştırmanın liderlerinden İrlanda Üniversitesi’nden Prof. Şerif Sultan, “Kolesterol bedendeki en hayati moleküllerden biridir. Enfeksiyon kapılmasına, kansere, kas ağrısına ve diğer yaşlılık sorunlarına iyi gelir. Yaşlılarda kolesterolü düşürmek anlamsız bir çabadır” dedi.

        Kaynak Medimagazin

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa