Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Göz Sağlığı Rimel sürerken göze batırılan fırça zarar verir mi?
        • 1

          Güne başlarken en az giyinme süresi kadar makyaj için de vakit yaratmak önemli. Zira aceleyle yapılan makyaj esnasında rimelinizi ya da far fırçanızı yanlışlıkla gözünüze sokabilirsiniz.

        • 2

          Hızlıca rimel sürmek bile gözü yaşartmaya yeterken hızlı hareketlerle yapılmaya çalışılan bir makyaj sırasında gözünüze hasar verme olasılığınız hayli yüksek.

        • 3

          Bunu önlemek için nazik hareket etmek gerekiyor. Makyaj yapıp gün içinde de tazelediyseniz eve döner dönmez ilk işiniz cildinizi temizleyip biraz hava almasını sağlamak olmalı. Göz makyajının yumuşak hareketlerle temizlenmesini öneren uzmanlar; gözü rimel, göz kalemi ve farın etkilerinden gidermek için cilde uygun ürün seçmek gerektiğini hatırlatıyor.

        • 4

          Cilde uygun olmayan ürünler göz çevresinde ve kenarında yağ bezelerinin çıkmasına neden olabiliyor. Dünya Göz Etiler Hastanesi’nden Op. Dr. İskender Alkın Solmaz, “Göz makyajını temizlerken pamuğu göz makyajı temizleyicisiyle ıslatın ve gözlerinizi kapatın.

        • 5

          Yavaşça kirpik köklerinizden uçlara doğru rimelinizi çıkarın. Kirpiklerinizin rimelden arındığından emin olduktan sonra, üst göz kapağınızı içten dışa doğru temizleyin. Makyajınızı süt veya yağla çıkardıysanız suyla durulayıp hafif hareketlerle kurulayın” diyor.

        • 6

          Op. Dr. Solmaz, göz makyajını gözde fazla tutmayarak, temizliğine özen göstererek ve güvenilir markaları kullanarak yağ bezelerinin önlenebileceğini söylüyor.

        • 7

          Diğer önemli noktaysa makyaj malzemelerinin kişiye özel olması... Solmaz, göz ve etraf doku enfeksiyonlarının göz farı, göz kalemi ve rimel gibi makyaj malzemeleriyle geçebildiğini hatırlatıyor. Çoğu kadın makyaj yaptıktan sonra gözlerinin sulandığından şikâyet eder.

        • 8

          Bu tip durumlar için Solmaz’ın önerisi vakit kaybetmeden makyajın çıkarılıp temizlenmesi. Sulanma geçmediğindeyse ılık suyla hafif şekilde göze pansuman yapılması.

        • 9

          Göz makyajı temizlenmeden uyunduğunda göz çevresinde kırışıklıklar ve yaşlanma belirtilerinin daha erken ortaya çıkabileceğini belirten Solmaz, “Cilde nefes alma hakkı verilmeli” diyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa