Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Diş sağlığı için ne tüketmeliyiz?
        • 1

          SÜT

          Süt sadece kemiklere yararlı değildir. Dişler de süt içince daha güçlenir. Kalsiyum dişleri dişeti hastalıklarından korunmaya da destek olur. Çene kemiğini güçlü ve sağlıklı tutar.

        • 2

          BALIK

          Somon, uskumru ve sardalye gibi yağlı balıklar iyi bir D vitamini ve fosfor kaynağıdır. D vitamini ağız sağlığı, dişler ve kemikler için çok önemlidir. Vücudun kalsiyum emilimine, dişleri ve dişetlerini hastalıklardan korumaya yardımcı olur.

        • 3

          YEŞİL ÇAY

          İçindeki kateşin maddesi sayesinde ağızdaki bazı bakterileri öldürerek hem çürük riskini hem de ağız kokusunu azaltır.

        • 4

          PORTAKAL

          Turunçgiller kan damarlarını dokuları güçlendirerek, dişetlerinin sağlıklı olmasına, iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bunun nedeni turunçgillerin içinde yüksek oranda bulunan C vitaminidir.

        • 5

          SU

          Su, yemek kalıntılarını temizlemeye ve tükürük seviyesini yüksek tutmaya yarar. Tükürük ise dişteki bozulmalara karşı en iyi koruyucudur. Diş minesi asitlerine karşı savaşan protein ve mineralleri içerir. Asitli içeceklerin etkisini azaltır.

        • 6

          ÇİLEK

          C vitamini deposu olan çilek dişlere ve dişetlerine iyi gelir. İçinde bulunan çeşitli asitler diş diplerinde biriken taşları eritir. Diş taşlarının oluşumunu engeller.

        • 7

          AYVA-KEREVİZ

          Kereviz ve ayva gibi sert ve lifli sebze ve meyveler diş etlerine masaj yaparak kan dolaşımını arttırır, diş aralarını temizler. Ekstra çiğnememiz gerektiği için fazla tükürük salgılanmasına neden olurlar. Bu da çürüklere neden olan bakterilerin etkisiz bırakır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa