Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil İnternette tanıştı organını verdi!

        HABERTURK.COM

        47 yaşındaki 2 çocuk annesi Erika Bragan, genetik bir hastalık olan “Polikistik Böbrek hastalığı”na sahip ve 3 yıldır organ nakli listesinde bekliyor.

        Ancak bir aile dostunun Tinder'da tanıştığı Jennifer Thomas isimli kadın, Erica'nın durumundan çok etkilendi ve ona donör olmaya karar verdi.

        Dailymail'in haberine göre; Rich O'Dea (43) ve Jennifer Thomas (35), Tinder isimli uygulamada tanıştılar. Buluşmaya karar veren O'Dea ile Thomas, 10 Temmuz'da Imagine Dragons konserine gitti. Ancak O'Dea'nın bilmediği bir şey vardı o da tanıştığı kişinin arkadaşının hayatını kurtaracak olmasıydı.

        Konserde O'Dea ve Thomas birbirlerini daha yakından tanımak için sohbet ediyorlardı. O'Dea, nakil olmayı bekleyen arkadaşı hakkında konuşmaya başladı. Erika'nın yaklaşık 3 yıldır listede olduğundan ve zamanın az kaldığından bahsetti.

        Buluşmanın üzerinden bir hafta geçtikten sonra O'Dea'ya bir mesaj atan Thomas, mesajında şunları söyledi: "Erika'ya donör olma şansım var mı?”

        Bu mesajı gördüğünde çok şaşırdığını söyleyen O'Dea, "Jennifer'ın böbreğini verme konusunda bu kadar ciddi oluşunun farkına varamadım. Çünkü biz Tinder'da tanışmıştık ama bu durum onun nasıl bir karakterde olduğunu açıkladı. Jennifer çok sevecen, tutkulu ve azimli biri" dedi.

        Thomas ise, “O bir anne, ben de bir anneyim ve çocuklarının annesini kaybetmesini hayal bile edemem” dedi.

        3 ay süren çalışmalar sonucu Thomas'ın Erika'ya donör olabileceği açıklandı. Erika, 18 Kasım'da böbrek nakli olacak. Erika'nın kocası Scott, sevincini "Tinder bize bir melek verdi" şeklinde açıkladı.

        Erika'nın ameliyatı için bir maraton koşusu ile 125.000 dolar bağış toplandı. Bunun haricinde O'Dea ve Thomas sadece bir kere randevuya çıktığı halde çok yakınlaştılar ve O'Dea'nın ailesi Thomas ve 9 yaşındaki oğlunu artık aileden kabul ediyorlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa