Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık İdrar taşlarını kulaktan dolma bilgilerle düşürmeye çalışmayın!

        Eskişehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Murat Çilekar, idrar yolları taşı ağrısı yaşayan hastaların kulaktan dolma bilgilerle şifa aramak yerine, daha uygun ilaç ve gerekirse cerrahi tedaviler açısından üroloji doktoruna başvurması gerektiğini belirtti.

        Çilekar "14-18 Eylül Üroloji Haftası" dolayısı ile yayımladığı mesajda, ürolojik hastalıkları inanlara daha iyi tanıtmak ve bu hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak için, Avrupa Üroloji Derneği önderliğinde 2010 yılından bu yana Eylül ayının 3. haftasının Üroloji Haftası olarak belirlendiğini belirtti.

        Açıklamasında, böbrek, mesane, prostat ve testis kanserlerinin üroloji bölümünün en önemli hastalıklarından olduğunu ve bu hastalıkların erken tanısının hastaların kendi şikayetleri ile fark edilebileceğini aktaran Uzm. Dr. Murat Çilekar, "İdrarda kan görülmesi, daha önce olmayan, idrar yaparken ortaya çıkan yeni şikayetler, testiste ele gelen sertlik veya ani gelişen boyut artışı olması halinde bir üroloji doktoruna başvurulmalıdır. Bu şikayetler oluşmadan hastalıkları daha erken dönemde yakalayabilmek için mutlaka 40 yaşından sonra her erkek PSA kontrolü için, sigara içen, ailesinde bu tür kanser hastalığı olanlar ise rutin kontrol için her yıl üroloji doktoruna başvurmalıdır" dedi.

        İDRAR YOLLARI TAŞ HASTALIĞI SIKÇA GÖRÜLEN ÜROLOJİ HASTALIKLARINDANDIR

        İdrar yolları taş hastalığının toplumda sıkça görülen ürolojik bir rahatsızlık olduğunu aktaran Çilekar, "Bazı taşların yıllarca ağrıya yol açmadan kalabildikleri için daha önce taş düşürenler ile ailesinde taş hastalığı olanlar da belli aralıklarla hiçbir şikayeti olmasa dahi bir üroloji doktoruna başvurmalıdır. Taş ağrısı yaşayan hastalar kulaktan dolma bilgiler ile taşlarını düşürmek yerine daha uygun ilaç ve gerekirse cerrahi tedaviler açısından üroloji doktoruna başvurmalıdır. Son teknolojik gelişmeler ile artık böbrek içindeki taşların bile kapalı yöntemler ile yok edilebildiği unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

        Uzm. Dr. Murat Çilekar, açıklamasında ayrıca, Eskişehir Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü'nün uzman kadro ve yenilenen cerrahi ekipmanları ile her türlü operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa