Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Eşinin kalbini taşıyan kadın konuştu

        Gökhan KARABULUT / HABERTÜRK

        Kocaeli’nde beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden ve organlarıyla 5 kişiye umut ışığı olan Ünal Emre’nin (50) acılı eşi İkbal Emre, yaşadıklarını anlattı. Organ bağışlama kararıyla başka insanların hayatına ışık tutmak istediklerini belirten İkbal Emre, “Bu kararı aile olarak aldık. Hepimiz için geçerli, çocuklarımız dahil. Hangimizi bir şey olursa organlarımızı bağışlayacaktık” dedi. Eşinin 5 organının bağışlandığını söyleyen Emre, şöyle devam etti:

        “Eşimin organlarını kullanan kişilerle tanışmak istemem. Çünkü biz de yapılan iyilik, ibadet gizli yapılır. Ama zamanla belki görüşürüm, şu anda hazır değilim. Sadece kadın mı, erkek mi, genç mi, yüzeysel olarak bu bilgileri öğrenmek isterim. Onlardan zaten karaciğer için olan internetten ulaşıp mesajını vermiş. Topluma bir önerim var, bizi eğer yaradan varsa, giden sadece et ya da bedendir. Eğer ki öldüğümüzde yeniden dirileceksek, bizim bedenlerimizde can bulacaksak, Allah bunu zaten yapar. Bize Allah cana can katmayı, paylaşmayı öğretti.”

        ‘KULAĞIMI KALBİNE DAYADIM...’

        Eşinin Türkiye’nin durumuna ve şehitlere çok üzüldüğünü dile getiren Emre, “Bu nedenle tansiyonu çıktı ve beyin kanaması geçirdi” diye konuştu. İkbal Emre, o sabah hastanede yaşadıklarını şöyle anlatı: “Sabah saat 05.00’te eşimin yanına gittim. Ameliyata girmeden önce elini, ayağını öptüm. Nasıl bir ameliyata gireceğini biliyordum. Biliyordum, kalbi makineye bağlıydı ama kulağımı kalbine dayadım, dedim ki: ‘Ortak kararımızdı belki ama sen beni duyuyorsan, sen bu kararımızı onaylıyorsan, ne olur o gücü sen bana ver.’ Bu güç bana eşimden geldi.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa