Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Tıpta Yenilikler Zeka hapları gerçek oluyor

        Bilim kurgu bir film olan 'Lucy'de beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayan mucizevi bir durum gerçekleşir. Damarlarında dolaşan kimyasallar, Lucy'e insanüstü yetenekler kazandırır. En mükemmeli de genç kadın birden beyninin tamamını kullanmaya başlar... Peki, gerçekten böyle bir şey mümkün olabilir mi?

        DOKTORLAR VE PİLOTLAR İÇİNDİ AMA...

        İngiltere'de bir ilaç üzerinde yapılan çalışma, bu durumun gerçek olabileceğini söylüyor. Oxford Üniversitesi'nden araştırmacılar daha önce Amerika'da ve birçok ülkede onaylanan bir ilaç üzerinde çalıştı. Aslında doktorlar ve pilotlar gibi uzun süre uykusuz kalan kişiler için geliştirilen ilacın amacı, yorulan beyni normal bir şekilde çalışır hale getirmekti...

        ÖĞRENME VE HAFIZA BECERİLERİNİ ARTIRIYOR

        Yorgun olmayan bir beyinde nasıl bir etki yaratacağını araştıran İngiliz araştırmacılar, normal ve sağlıklı bir beyne sahip kişilerin ilacı aldıklarında algılama kapasitelerinin ciddi oranda arttığını gördü. 1990 ve 2015 yılları arasında yapılan 24 çalışmanın incelenmesi üzerine uykusuzluk çekmeyen kişilerde ilacın planlama ve problem çözme becerilerini artırdığı gözlemlendi. Bu kişilerin dikkat toplama, öğrenme ve hafıza becerilerinin geliştiği görüldü.

        Araştırmacılara göre beyin hapı, insanlığın yaratıcılığını ve verimliliğini artırabilir. Ancak birtakım riskleri bulunan ilaç için uzmanlar, fazla kullanım durumunda ilacın bedene zarar verebileceğini vurguluyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa