Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Organlarıyla 8 kişiye yeni bir hayat verdi

        Uğur USLUBAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde geçirdiği beyin kanaması sonrası hastaneye kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki 2 çocuk babası Erdem Aydın’ın organları 8 hastaya umut oldu. alınan bilgiye göre çevresindeki herkesin yardımına koşan Erdem Aydın, İnegöl’de beyin kanaması geçirdi. Önce İnegöl’de, ardından sevk edildiği bandırma’da tedaviye cevap vermeyen talihsiz adamın beyin ölümü gerçekleşti.

        Doktorlar da Aydın’ın yakınlarına, organlarını bağışlamaları çağrısında bulundu. bu çağrı olumlu sonuçlanınca zamana karşı yarışan doktorlar, Sağlık Bakanlığı ve Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti. Kısa süre içerisinde tüm türkiye’de organ bekleyen hastalar tarandı. ankara, İstanbul, bursa ve balıkesir’den gelen ekiplerin katılımıyla gerçekleşen ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden operasyonun ardından genç adamın organları başarıyla alındı.

        Erdem Aydın’ın böbrekleri Uludağ Üniversitesi’nde organ bekleyen hastalara, karaciğeri acıbadem bursa Hastanesi’nde yatmakta olan bir hastaya, kalbi ankara başkent Üniversitesi’nde bir hastaya, akciğerleri İstanbul Üniversitesi’nde bir hastaya, korneaları ise balıkesir Üniversitesi’nde bekleyen hastalara nakledilmek üzere sağlık bakanlığı’na ait ambulans uçak ve helikopterlere konulup gönderildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa