Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sıcakların iyiden iyi bastırdığı şu günlerde kendinizi biraz olsun rahatlatmak, terlemeyi azaltmak için yapabilecekleriniz
        • 1

          Sıcakların iyiden iyi bastırdığı şu günlerde kendinizi biraz olsun rahatlatmak, terlemeyi azaltmak için yapabilecekleriniz ...

        • 2

          Ayaklarınızı serinletin: Serinlemeye ayaklardan başlamak çok etkili. Evdeyseniz küçük bir leğene su doldurup içine bol bol buz atın ve ayaklarınızı içinde bekleterek serinlemenin tadını çıkarın.

        • 3

          Enseye havlu koyun: En çok terleyen bölgelerden biri boyun. Özellikle de ense. Ensenin çok terlemesinin nedeni buradaki kan damarlarının cilt yüzeyine yakın olması. Enseyi serin tutmak gerekiyor.

        • 4

          Havluyu buzlu ya da çok soğuk suya batırıp sıktıktan sonra enseye koymak işe yarayabilir. Tabii havluyu sık sık değiştirmek şartıyla. Zira belli bir süre geçtikten sonra vücut ısısıyla aynı seviyeye gelecektir.

        • 5

          Bezin soğuk oluşuyla vücut ısınızı kısmen düşürebilirsiniz. Vücutta serin tutulması gereken diğer noktalar da dirsekler ve diz arkası.

        • 6

          Yıkandığınız suyun ısısını iyi ayarlayın: Aslına bakarsanız dayanabilenler için buz gibi çeşme ısısındaki suyla yıkanmak en pratik serinleme çözümü. Ama bazı insanlar için soğuk suyla yıkanmak pek öyle kolay değil.

        • 7

          Siz de bu yıkanamayanlar gurubundaysanız pek bir şey kaybetmiyorsunuz aslında. Çünkü buz gibi suyla yıkanıp serinlediğinizde vücudunuz ani ısı kaybı yaşadığından bunu hızla telafi etmeye çalışıp aşırı ısı oluşturabilir. En iyisi ılık suyla yıkanmak.

        • 8

          Avuçlarınızı serinletin: Avuç içleri de yüzeye yakın kan damarlarıyla dolu bir bölge olduğundan vücut ısısını düşürmek için işlem uygulanabilecek bir nokta. Hızla serinlemek için avuçlarınıza buz parçalarını doldurup ovuşturmayı deneyin.

        • 9

          Doğru kıyafet seçimi: Terlemek normal bir şey. Ama kıyafetlerle bu terleme oranını artırarak rahatsızlık duymak istemiyorsanız doğru kıyafet seçimi yapmalısınız.

        • 10

          Vücudunuzu sımsıkı saran kıyafetler yerine bol ve dökümlü giysileri tercih etmelisiniz. Esinti olmayan zamanlarda dökümlü giysilerin hareketleri esinti etkisi yaratarak cilt yüzeyinizin hava almasını sağlar. Kumaş seçimi de önemli. Keten iyi bir tercih olabilir. ( Pudra )

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa