Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Sağlığınız aşkına yüzün
        • 1

          Vücudun dengesi ve sağlıklı bir beden için omurga sağlığınızı korumanız gerekiyor. Omurga sağlığı için yüzmenin önemine değinen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, tavsiyelerde bulunuyor.

        • 2

          Omurga; bedeni ayakta tutan, organların, iskelet ve kas sistemlerinin dengede durmasını sağlayan bir yapı. Bu yapının bozulması durumunda birçok hastalık, sakatlık ve hatta ölümcül risklerle karşı karşıya kalınabiliyor.

        • 3

          Bu nedenle omurga deyip geçmemek, sağlığı korumak ve bu yapıyı güçlendirmek gerekiyor. Omurga sağlığını korumak ve güçlendirmek için özellikle yaz aylarında yapılacak “en doğal” spor ise yüzmek...

        • 4

          Omurga eğiklikleri akut dönemlerinde yüzme ile düzeltilebiliyor. Yüzme iskelet ve kas sistemini güçlendirdiği için omurga aralıklarını da çalıştırıyor ve daha dik bir omurgaya kavuşmaya yardımcı oluyor.

        • 5

          Ağırlık kaldırılarak yapılan sporlar omurganızı zorlayabilir, bunun yerine doğru hareketlerle yapılan yüzme sayesinde hem eklem ağrılarınızı azaltır hem de güçlü bir omurgaya kavuşabilirsiniz.

        • 6

          Omurga sorunlarının kadınlarda görülme sıklığı erkeklere göre daha fazla. Bunun nedeni ise genetik ve hormonal faktörler... Osteoporoz sıklıkla kadınlara özgü bir sorun olarak görülürken, osteoporotik omur kırıklarının kadınlarda görülme sıklığının erkeklere nazaran daha fazla olduğu da biliniyor. Ancak kadınların düzenli beslenmesi ve yüzmesi bu sorunu büyük oranda azaltıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa