Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Obezite Obezite tedavisiyle 223 kilo verdiler

        Mert Neşet MUSLU / GAZETE HABERTÜRK

        İzmir’in Çiğli Devlet Hastanesi obezite ve diyet polikliniğinde tedavi gören 8 kişi diyetisyenlerin kontrolünde toplam 223 kilo verdi. Zor günlerin artık çok geride kaldığını söyleyen 8 kişi, şimdi daha mutlu olduklarını söylüyor. Dr. Mustafa Kurtuluş, obezitenin dünya genelinde ciddi sorun olduğunu belirterek, herkesi dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        Çiğli Devlet Hastanesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren obezite ve diyet polikliniğinde tedavi olmaya başlayarak, kısa süre içinde toplam 223 kilo vermeyi başaran 8 hasta, bir araya geldi. Yaşları 16 ile 65 arasında değişen ve tüm çabalarına rağmen yıllar boyunca “obez” olarak yaşamak zorunda kalan hastalar, kilo verme sürecindeki tecrübelerini aktardı. Poliklinikte buluşan hastalar, tedaviye yeni başlayan ve kendilerini dinlemeye gelen kişilere kilo vermenin püf noktalarını anlattı.

        4 BİN 800 HASTA

        Çiğli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kurtuluş, “Obezite, dünya genelinde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda kronik hastalıkların da, en önemli nedenleri arasında obezite bulunuyor. Ancak dikkatli beslenme ve hareketli yaşama yöneldiğimizde, obezitenin önüne geçmek mümkün. Obezite çok hızlı gelişiyor ve insanlarımız kısır döngünün içine düştüklerinde, sürekli yemek yiyor ve kilo alıyor. Bu nedenle herkes çok dikkatli olmalı. Polikliniğimizde, şu ana kadar 4 bin 800 hastaya hizmet verdik. Eylül ayından itibaren, çok daha hızlı bir program başlatarak, çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

        KİLOLARI YÜZÜNDEN OKULU BIRAKTI

        Obezite kliniğinde tedavisine başlanmasının ardından 120 kilodan 94 kiloya düşen 16 yaşındaki Erdem Çavdar, kilosu yüzünden arkadaşlarının kendisiyle alay etmesinden çekindiği için, okulu bıraktı. Lise eğitimine dışarıdan okuyarak devam eden Çavdar, tam 26 kilo vererek bambaşka bir görünüme kavuştu. Çavdar, “Kilolu olduğumda istediğim tarzda ve renkte kıyafet alamıyordum. Sadece belli kıyafetleri almak istiyordum. Kilo verdikten sonra her şey değişti. Artık yemek yediğimde bile pişman oluyorum” dedi.

        ‘STAJ İÇİN KIYAFET BULAMADIM’

        Biyoloji Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra KPSS’ye hazırlanan 25 yaşındaki Özlem Turgay da, 82 kilodan 64 kiloya düşerek, büyük değişim yakaladı. Öğrencilik döneminde, ikinci öğretimde okuduğu ve geceleri patates kızartması, cips ve hazır yiyecekler tükettiğini ve bu nedenle kısa sürede kilo aldığını belirten Turgay, “Staj eğitimim için kıyafet almaya gittiğimde, bana uygun beden bulamadığımda kilo vermeye karar erdim. Vücudumda yağ bezeleri de bulunuyordu. Ama şimdi kilo verdiğim için, bu zorlukları da atlatmış oldum” ifadesini kullandı.

        ‘OĞLUM 130 KİLO, ONU DA GETİRECEĞİM’

        Tam 66 kilo vererek, 155 kilodan 89’a düşen Elif Alataş (48), oğlunun da 130 kilo olduğunu ve kilo vermesi için onu da polikliniğe getireceğini söyledi. Kilo vermeden önce oturup kalkmakta bile zorlandığını vurgulayan Alataş, “Yataktan kalkmak için bile önce oturup, sonra yükselmeye çalışıyordum. Hiçbir yere gidemiyor ve yürüyemiyordum. Şimdi o günler geride kaldı ve çok mutluyum” diye konuştu.

        ‘BEN ŞEKER HASTASIYIM’ DİYORDUM’

        İzmir’in ünlü bir pastanesinde çalışan ve 99 kilodan 70 kiloya düşen 44 yaşındaki Nurhayat Yıldırım da, “Pastanede görev yaptığım için arkadaşlarım ilk çıkan ürünleri bana tattırırlardı. Ama tatlı yememek için onlara şeker hastası olduğum yalanını söylemek zorunda kaldım. Oğlumun mezuniyetinde iyi görünmek için kilo vermeye karar verdim. Artık plansız yemiyorum. Herkes kilo vermeli” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa