Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Kısırlık 44 yaşındaki Nurcan Deviren'in tek isteği çocuk sahibi olmak

        İzmir'in Bornova İlçesi'nde eşiyle yaşayan 44 yaşındaki Nurcan Deviren, uzun yıllar çocuğu olmayınca tüp bebek tedavisine başvurmaya karar verdi. Ancak 38 yaşından büyük olması, devletin masrafları karşılamaması nedeniyle tüp bebek tedavisi olamadı. Bunun üzerine 3 kez aşılama yöntemiyle çocuk sahibi olmayı deneyen Deviren, hamile kalamadı. Tüp bebek tedavisi için uygun olduğunu, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bu yönteme başvuramadığını söyleyen talihsiz kadın, hayırseverlerden yardım istedi.

        Naldöken Mahallesi'ndeki iki katlı evin zemin katında kirada oturan Nurcan Deviren, 10 yıllık eşi Kamil Deviren (45) ile doğal yollarla çocuk sahibi olamayınca Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. O dönem 38 yaşından büyük olan Deviren, tüp bebek tedavisi için uygun olduğunu, ancak yaşı nedeniyle devletin bu tedavinin ücretini karşılamadığını öğrendi. Ardından aşılama yöntemini denemeye karar veren Deviren, bu yolla 3 kez tedavi gördü. Ancak tedavi sonuç vermedi ve Deviren gebe kalamadı. Tek istediğinin çocuk sahibi olmak olduğunu dile getiren Deviren, yaşadıklarını anlatırken duygusal anlar yaşadı.

        PATİĞİNİ BİLE ÖRMÜŞ

        Belki bir çocuğu olur diye patik bile ördüğünü anlatan Deviren, "10 yıllık evliyim, çocuksuzluk en büyük sorunumuz. Eşim çeşitli işlerde çalışıyordu ama geçici işler oluyordu. Çocuğumuz olmadığından hastaneye başvurduk, ancak yaşım 39 olduğu için tüp bebek tedavisi göremedim. Bunun üzerine aşılama yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalıştım. Onun da ilaç parasının yarısını devlet karşılıyor. 3 kez denedim, sonuncusunda ilaçları eczaneden borç aldım. Oraya 300 TL borcum var. Ancak son denememiz de başarısız oldu. Doktor, yumurtalarımın sağlıklı olduğunu ve tüp bebek tedavisine uygun olduğumu söyledi. Ancak devlet yaşımdan dolayı tüp bebek tedavisini karşılamıyor. Onun için de yaklaşık 5 bin 500 TL gerekli. O parayı karşılayacak gücümüz yok. Ben yalnızca çocuk istiyorum. İçim kan ağlıyor, yolda yavrusu olan hayvanı görsem, ona bile özeniyorum. Malda, mülkte gözüm yok, ölene kadar kirada da sürünürüm ama çocuksuzluğa dayanamıyorum. Belki bir gün çocuğum olur diye patik ördüm. Ama olmadı, hayırseverlerden yardım istiyorum, vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek istiyorum. Yalnızca analık duygusunu tatmak istiyorum" dedi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa