Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Elma kötü kolesterolü düşürüyor!, Elmanın Faydaları, Elmanın Yararları, Kötü Kolesterol

        Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, sağlık açısından elma yemenin faydalı olduğunu ifade ederek, "Her gün bir elma tüketmek, kötü kolesterolü düşürür" dedi.

        Elmanın özellikle LDL kolesterolün düşürülmesinde içerdiği lif ve antioksidanlar nedeniyle büyük etkisinin var olduğunu belirten Keçeci, "Zayıflama diyetlerinin vazgeçilmezi elma, hem kilo verilmesi hem de kilo korunması için bire birdir. Her gün bir elma tüketmek gerekli olan lif miktarı ile hem yağlanmanın geciktirilmesini sağlarken kas yapımı içinde fayda sağlayacaktır. Özellikle kilo alma riskleri olan bireyler de kalori yakımın da yardımcı olacak ve vücudumuzu dengede tutmamızı sağlayacak bir koruyucu haline gelecektir. İçerdiği vitamin ve mineraller hem cildin güzel kalmasına hem de bağışıklık sisteminin kuvvetlenerek hastalıklardan arınmamıza ya da hastalıkların önlenmesine yardımcı olacaktır" diye konuştu.

        Elmadan bitki çaylarında faydalanılmasını öneren Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, "Elma içerdiği vitamin mineral ve antioksidanlarla vücuttan fazla suyun ve yağın atılmasına yardımcı olur, tarçın, ısırgan ve mate yaprağıyla birlikte kullanıldığında detox etkisi gösterir ve kilo verme programların da kullanılabilir. Kolon ve göğüs kanserinde önleyici etkisi olduğu pek çok araştırma da vurgulanmaktadır.

        Her gün bir elma ailede diyabet riski olan bireylerin için önleyici etki gösterir, diyabetin ilerlemesini önler ve özellikle kırmızı, mor ve mavi meyvelerle birlikte tüketildiğinde diyabetin ilerlemesi ve komplikasyonlarının görülme riskini önler. Antioksidan etkisi ile pek çok sinir sistemi hastalıkların da ve Alzheimer hastalığının oluşmasının önlenmesi ya da geciktirilmesinde elmadan faydalanılabilir. Özellikle anne adayları, Her gün 1 elma yendiğinde astım ve benzeri solunum sistemi hastalıklarına yakalanacak çocuk doğurma riskleri azalmaktadır" şeklinde konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa