Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Uzmanlar: Stres verem hastalığı riskini artırıyor, Verem, Verem Hastalığı, Bulaşıcı Hastalıklar

        HT GAZETE

        Bu hafta Verem Eğitim ve Propaganda Haftası. Türkiye’de görülme sıklığı 100 binde 20 olan verem ile ilgili bilgi veren Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Türkiye’de verem hastalığında her yıl yüzde 6-7 düşüş yaşandığını söyledi ve ekledi: “100 binde 20 olan görülme sıklığını düşüreceğiz.”

        Uzmanlar, zorlaşan yaşam koşullarıyla meydana gelen stresin vereme neden olduğuna dikkat çekiyor. Uz. Dr. Füsun Soysal, dünyada her yıl yaklaşık 8.4 milyon kişinin tüberküloz yani halk arasında bilinen adıyla verem hastalığına yakalandığını ifade etti. Soysal, şu bilgileri verdi:

        “Veremden 2 milyon kişi hayatını kaybediyor. Ev kadınlarının bu hastalıktan etkilenmelerinin en önemli nedeni, zorlaşan yaşam koşullarının beraberinde getirdiği stres ve kötü beslenmedir. Vücudun direncini artıran tüm besinlerden dengeli bir biçimde alamamak, verem tehlikesini artırmaktadır. Korunmanın en iyi yolu, vücut direncini düşürmemektir. Uykuya dikkat etmek, dengeli ve iyi beslenmek, olabildiğince stresten uzak durmak gereklidir. Balgam, iştahsızlık, halsizlik, özellikle gece terlemesi ve kilo kaybı olan kişiler mutlaka bir akciğer filmi çektirmelidir.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa