Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık kitapları
        • 1

          Nadir-X 2

          Nadir hastalıklara dikkat çekmek amacıyla oluşturulan “Nadir-X” çizgi roman kitabının ikincisi, yeni kahramanları ve hikayeleriyle kitapevlerindeki yerini aldı. 2021 yılında çıkan ilk Nadir-X çizgi romanından sonra farkındalığın devamı niteliğinde çıkan ikinci çizgi roman kitabı “Nadir-X 2”, artık raflarda. Alınan her kitapla SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği (SMA-Der), Mukopolisakkaridoz ve Benzeri Lizozomal Depo Hastalıkları Derneği’ne (MPS LH) destek veriliyor.

        • 2

          Onkolojide Çocuk Beslenmesi ve Yemek Tarifleri

          Onkoloji tedavisi gören çocuklar için doğru ve yeterli beslenme tedavi sürecinde çok önem taşıyor. Doğru beslenmeyle hastalar, ilaçların yan etkilerini daha az hissederek tedavide önemli bir başarı yakalıyor. “Onkolojide Çocuk Beslenmesi ve Yemek Tarifleri” kitabının yazarı Sibel Güngör, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Esra Ergün Alış, Pediatrik Hematoloji-Onkoloji uzmanı Prof. Dr Fatih Erbey ve Elif Soydamal bilgileriyle çocuklara ve ebeveynlere önemli bir rehber oluyor. Kitap, onkoloji tedavisi gören çocuklar için ebeveynlere yol göstermeyi ve destek olmayı amaçlayan bilgilerle birlikte tedavilere ve yan etkilerine göre uygulanabilir yemek tariflerini de bir arada sunuyor.

        • 3

          Kanser Bitti! Ya Şimdi?

          “Gözünüz aydın, filminizde tümör tamamen kaybolmuş!” cümlesinden sonraki hayat nasıl olacak? Bu noktadan sonra nelere dikkat etmek gerekir? Peki, kanser sonrasında bizi nasıl bir hayat bekliyor?

          Kanser, sadece bir hastalık! Onu biz korkulu rüyamız yaptık. Yediklerimizden, kullandığımız ürünlere varana kadar her şeyin içinde kanser yapıcı etken madde olup olmadığını konuşuyor, kanserden koruduğunu duyduğumuz yiyeceklere yöneliyoruz. Bazen de kendimizi ve sevdiklerimizi bu hastalıktan korumak yolunda doğru bildiğimiz yanlışlar yapıyoruz. Bunlar hangileri dersiniz?

          Doktorlara sıkça sorulanlarla birlikte sormaya çekinilen tüm soruları ve cevaplarını, Dr. Tayfun Hancılar kısa ve net cevaplarla açıkça anlattı. Yiyeceklerden, vitaminlere, şekere, spora, cinselliğe, radyasyondan, cep telefonuna, güneş kreminden estetiğe, sanata, depresyona, inanca değin her konu başlığını kanserle ve kanser sonrası hayatla ilişkisini kaleme alıp sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bir yol haritası sunuyor. Kitabın sonunda “Kanseri Yenen Kahramanlardan Mektuplar” da yer alıyor.

        • 4

          A'dan Z'ye Tıbbi Bitkiler

          6 profesör tarafından yazılan tamamlayıcı tıbbın onayladığı 224 tıbbi bitki ve bunların güvenli kullanımının yer aldığı kitapta tedavide kullanılan bitkiler bulunuyor. Tedavide kullanılan bu bitkiler binlerce yıl boyunca denenmiş, bedeller ödenerek özellikleri öğrenilmiş, insanlık hafızasında kuşaktan kuşağa aktarılmış, geliştirilmiş, günümüze kadar getirilmiştir.

        • 5

          Mutlu Bağırsak

          "Moda diyetler vadettikleri kolay kilo verme, genç ve zinde kalma reçeteleri ile ne yazık ki genel vücut sağlığımıza geri dönüşü olmayan zararlar verebilmektedir" diyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, kanıta dayalı tıbbın onayını almamış teşhis yöntemlerinin kullanılarak, bazı temel gıdaların gereksiz yere yasaklandığını, mucize gibi sunulan pahalı takviye ürünlerle yeni bir piyasa oluşturulmaya çalıştığını belirtiyor. Bektaş, kitabı yazmadaki amacını şöyle açıklıyor: "Burada amaçlanan kanıta dayalı tıbbın ilkeleri kullanılarak, geleneksel beslenme alışkanlıklarımızın arkasında yatan kadim bilgi ve şifanın okuyucuya gösterilmesidir."

        • 6

          Kansersavar Mutfak

          "Kanserle mücadele, kanser hücrelerinin aklı ile beden aklının mücadelesidir" diyen Patoloji ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Elif Güveloğlu, kuruyemişlerden baharatlara, sebzelerden baharatlara, iksirlerden şuruplara, çaylardan tatlılara, salatalardan çorbalara ve turşulara tüm kansersavar besinler, farklı tarifleri bu kitapta yazdı. Bu besinlerle hem kanserden korunmak hem de kanser tedavisine destek olmak mümkün!

        • 7

          Koronadan Korunmak Mümkün

          Herkesin aklında olan; “Bu virüsten nasıl korunacağız?”, “Hastalanırsak sağlığımıza nasıl kavuşacağız”, “Bağışıklığımızı güçlendirmek için ne yapabiliriz?”, “Koronavirüsten korunmak için nasıl beslenmeliyim?”, “Hangi bitkileri, hangi vitaminleri kullanmalıyım?”, “Aşı olmalı mıyım?” gibi tüm sorularının cevaplarının yer aldığı kitap, daha sağlıklı bir yaşam sürmenin ipuçlarını, tüm salgın hastalıklara karşı direnç kazanmanın yollarını barındırıyor.

          Kitapta, 12 Adımda Güçlü Bir Bağışlık bölümü bir rehber olarak sunulurken, 7 günlük örnek beslenme programı ve koruyucu kürler de yer alıyor.

        • 8

          Peynir Tuzağı

          Peynir Tuzağı’nın yazarı Dr. Neal Barnard, beklenmedik bir bağımlılıktan kurtulmak kilo vermenize, enerji kazanmanıza ve sağlıklı kalmanıza nasıl yardımcı olur? diyor. Peynir Tuzağı’nda Dr. Neal Barnard, kilo verebilmeleri, enerji kazanmaları ve genel sağlıklarını iyileştirebilmeleri için okurlara peynir bağımlılıklarından kurtulabilmelerine yardımcı olacak kapsamlı bir plan sunuyor.

        • 9

          Sağlıklı Hormonlar Mutlu Yaşam

          Prof. Dr. Metin Özata'nın yazdığı bu kitapta, Hashimoto, kilo alma, gizli şeker, diyabet, nodüler guatr, düşük şeker ve düşük tansiyon birlikteliği, sirkadiyen ritim bozukluğu, erkeklerde testosteron eksikliği, iktidarsızlık, sperm azlığı, libido kaybı, kadınlarda âdet düzensizliği, polikistik over, tüylenme, akne, kemik erimesi, depresyon, stres, anksiyete ve aşırı terleme gibi hormon bozukluklarına bağlı hastalıklara çözüm olduğu belirtiliyor.

        • 10

          5G Nesnelerin İnterneti ve Sağlığımız

          Akıllı evler, şoförsüz arabalar, bütün elektrikli cihazlar hatta insan beyinleri hep birbirine bağlı olacak ve bütün bunları “akıllı” cep telefonları yönetecek... Dünya Ekonomik Forumu, 5G ve nesnelerin internetini, siber güvenlik ve doğal afetlerden sonra dünyanın en büyük üçüncü riski ilan etti. Kitabın Yazarı Prof. Dr. Selim Şeker, "Dünyanın etrafına yerleştirilecek en az 20.000 uydu ile radyasyonsuz hiçbir yer kalmayacak! Kapatın telefonu, çekin tüm fişleri ve okuyun lütfen. Size emanet olarak verilmiş bedeninizi, çocuklarınızı, ailenizi korumak için okuyun!" diyor.

        • 11

          Bağışıklığınızı Güçlendirin

          Günümüzde bazı hastalıklar daha yaygın hale geliyor. Alerjiler, astım, gıda hassasiyetleri, geçirgen bağırsak hastalığı, romatoid artrit, Haşimoto, Graves... En hafifinden en ağırına bütün hastalıkların beslenmeyle düzelebileceğine giderek daha çok insan inanmaya başlıyor. Hatta hastalıkların aslında bir bağışıklık sorunu olduğunu düşünenler çoğalıyor. Bağışıklığınızı Güçlendirin de bu fikri savunuyor: Ne yiyorsak o oluyoruz...

        • 12

          Nefs Diyeti

          Uzman Diyetisyen Simge Çıtak, bir türlü çözülemeyen bir sorunun temeline indiği bu kitapta, birkaç kilo verip onlarcasını almanıza neden olan diyet listelerini hayatınızdan tamamen çıkaracak bir beslenme rehberi sunuyor.

        • 13

          Bağırmayan Çocuklar

          Huzurlu ve duyarlı çocuklar yetiştirme rehberi olarak sunulan Bağırmayan Çocuklar kitabında, Çocuklar neden kriz çıkarır? Krizler nasıl çözülür? Kriz anlarında çocuğa nasıl yardımcı olunur? İştahsız çocuğa nasıl yardım edilir? Teknoloji bağımlısı çocuğa nasıl yaklaşılır? gibi pek çok konu yer alıyor.

        • 14

          Yaşamdan Sağlık İksirleri

          Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut tarafından kaleme alınan kitapta, "'Şifasız hastalık yoktur' diyen Ibni Sina'nın yolundan, şükretmenin şifasından, ilimle alimlerin kesiştiği noktalardan yola çıkılarak dermansız hastalık yoktur inancıyla hazırlanmıştır" ifadelerine yer veriliyor.

        • 15

          Mutluluk Kürleri

          Bu kitap modern yaşamın en önemli sorunlarına, bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış gerçeklerin ışığında bakıyor. "Katkı maddeleriyle dolu işlenmiş gıdalarla gelen depresyon, stres, hâlsizlik, fazla kilolar ve uyku problemi, vücudunuzun imdat sinyalleridir. Bu sorunları ilaçlar çözmez, aksine daha da kötüleştirir" diyen Dr. Ümit Aktaş, "Şifa gıdanızdadır" diyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa