Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık çalışanları -30 derecede covid-19 aşısını köye ulaştırıyor

        Habertürk’ten Emrah Doğru’nun haberine göre, Muş İl Sağlık Müdürü Serdal Türkoğlu sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, -30 derece ve yoğun karlı alana rağmen köye aşı götürmeye çalışan sağlık ekibinin fedakarlığını gözler önüne serdi.

        Aşı ekibi arabanın çıkmadığı alanda inip yürüyerek aşıyı hastalara ulaştırdı ve tüm sağlık çalışanlarının azmini bir kez daha ortaya koydu. Sağlık Müdürü Türkoğlu, sağlık ekibi için “Yürüyen Hastane” ifadelerini kullandı.

        İşte İl Sağlık Müdürünün yapmış olduğu o paylaşım:

        “Muş'ta Bulanık Çaygeldi köyü yolu burası. Yoldakiler de aşı ekibi. Havanın -30 dereceyi bulduğu zorlu kış şartlarında, Türkiye'de aşının en ücra noktalara kadar nasıl ulaştırıldığının , sağlık çalışanın mücadelesinin, emeğinin ne kadar kutsal olduğunun bir belgesi.... Türkiye'nin covid-19 ile mücadelesindeki başarısının anahtarı.... En öndeki şoför aracını getirebildigi yere kadar getirmiş, sonrasında ekibine yol açma görevini sürdürmeye devam ediyor, ebe hanım aşı çantasındaki aşıyı bu sefer dışardaki soğuktan korumaya çalışıyor.... anestezi teknikeri olası bütün durumlara karşı hazır, acil durum çantası elinde.... En arkada doktor, hastasinin can kaynagini-oksijen tüpünü sırtlanmış.... Bi fotograf değil sadece bu, yürüyen bir hastane...”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa