Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen'den flaş açıklamalar! - TFF, Belhanda, Caner Erkin, Arda Turan, Galatasaray! - Beşiktaş Haberleri
        • 1

          Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Antalyaspor'u 3-0 mağlup ederek 16. haftada bıraktığı liderliği puanını 44'e yükselterek 43 puanlı Başakşehir'den devraldı. Sarı-kırmızılılarda Gomis 2 golle yıldızlaşırken Garry Rodrigues de etkili oyunuyla alkış aldı. Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'daki programda maçı değerlendirdi. Dilmen'in yaptığı yorumlar şöyle:

        • 2

          "Fatih Terim takımları, Türk Telekom’da özellikle ilk 15 dakika etkilidir. Beklendiği gibi etkili başladılar. Maçtan evvel arkadaşlarım 'Zor maç falan olur' dediler, 'Yok' dedim, 'Galatasaray iç sahada zorlanmaz.' Beşiktaş, Karabük maçıyla benzer."

        • 3

          "4-5 olurdu o maçta da ilk yarıda. Hamza hocanın takımı buraya Galatasaray'ı yenmeye değil fark atmaya gelmiş. Maç 0-0 iken dahi açık oynamaya gelmişler. Maçın başında golü yediler. İkinci golde atak yaparken sağdaki oyuncuya vermediler, golü yediler."

        • 4

          "Galatasaray kendi karakterini oynadığı iki hızlı bek oyuncusuyla gösteriyor. Mariano kart sınırında, Donk’ta ısrar ediyor hoca Selçuk’u biraz daha ofansta kullanmak için. Zor gözüken maçı ilk yarıda bitirdi. Geçen hafta gelen fırsatı bir kere tepersiniz ikincide lider oluyorlar. Şu anda da 46 golle en yakın rakibinin 5-6 golü önündeler."

        • 5

          ""Belhanda lider özellikli ama burada pek istikrar yakalayamadı. Terim de böyle oyuncuları sever. Tahminim Feghouli ve Belhanda’da ısrar edecektir."

        • 6

          "Belhanda'nın kırmızı kartı, gereksiz oldu. Hoca Feghouli'yi geç çıkardı. Issah’ı hemen çıkarmıştı Ümit Özat. Terim 70. dakikalarda çıkardı Feghouli’yi.

        • 7

          "Belhanda için ikinci sarı kartı gereksiz gördüğümüz kadarıyla. Eğer küfrettiyse ki görmedik direkt atılması lazım. Hakemlerin işi uzatmadan oyunu başlatması lazım. Muallakta kaldık, görüntülerden ne olduğunu anlamadım. Maç 3-0. Hakemin 'Oyna' demesi lazım. Çek kafanı git."

        • 8

          "Hakemin görmediği pozisyonda bir sarı kart görmeliydi. İlk yarıda Maicon’un kesin atılması lazımdı Serdar Aziz'e yaptığı faulde. İkinci yarıda Galatasaray’a iki penaltı verilmeliydi. 0-0’ken verirdi penaltıyı. Bir sağ taraftan ortada bir de Nagatomo’nun ortasında mesafe vardı çünkü."

        • 9

          "Nagatomo çok iyi, devamlılığı yüksek. Mecburiyetten alındı ve hücumu destekliyor. İlk maçındaki görüntüsünden çok daha iyi."

        • 10

          "Fatih hoca 70. dakikaya kadar topa sahip olma konusunda mutsuzdur. Oyunu hükmederek oynamaktan uzaktı Galatasaray. Antalyaspor'un 45 ile 70. dakikalar arasında 1'i net 3 pozisyonu var. Galatasaray'ın en büyük problemi topa sahip olması."

        • 11

          "Yarın bir gün rakibin Antalyaspor olmaz, rakibin cezalandırabilir. 3-0'ın verdiği bir rahatlıkta vardır ama Galatasaray, rakip sahada hiç 5 dakika kesintisiz oynamadı."

        • 12

          "Deplasman performansı Gomis’ten kaynaklanmıyor, takımın kötü zaten. Dünya liglerinde tahmin ediyorum birinci sıradadır deplasman performansında. Evinde de birincidir. Hocanın elinin değdiğini görüyoruz. Rodrigues artık birinci oyuncuyum diyor. Feghouli’yi sağ öne kaydırmaya başladı. Haftaya Feghouli’yi Gomis’in arkasında kullanacaktır."

        • 13

          "Birincil stoperi Maicon. Yanındaki form formsuzluğa bakıyor. Sol beke Nagatomo. Santrforda Gomis. Rodrigues solda birinci oyuncum. Ne Donk, ne Selçuk ne de Tolga birinci oyuncu değil, kura çekebilirsin. Fernando’yu tek oynatıp 4-1-4-1’e döneceğini düşünüyorum hocanın. Feghouli sürekli olur."

        • 14

          CANER'İN KIRMIZI KARTINA İLİŞİNKİN

          "Kendi kendilerine bir adet çıkardılar, milleti kandıralım diye getirdiler ama ellerinde patladı. Hadi verin Emre'ye Muslera’ya, Babel’e, Şenol Güneş’e, Fatih Terim'e. Veremezsiniz tabii."

        • 15

          "Çıkardınız durup dururken. Bir Caner'i yakayım diye bütün Türk futbolunu kaosa sürüklediler. Herkesi birer kamerayla çek, en az 10 kişi disipline gider her maç. En kötü kendi kendine küfredersin. Gücünüz yetmez, hiç kimseye yetmez. Sizin gücünüz kulüplerin istediği adamlara yeter."

        • 16

          "Türk Telekom’da seyirci sayısı her geçen maç artıyor. Muhteşem de bir taraftar desteği var. Ama yarıştan koparsan 10 binlere düşersin. Hedef dışı kaldığın anda seyirci gitmiyor maça, biletler pahalı. Seyircinin gitmesi başarı endeksli."

        • 17

          "Geçen sene Osmanlıspor maçı 7500 kişi. Bir tek Beşiktaş ortalamanın üstünde gidiyor iki senedir. Bizde stada futbolu izlemeye gidilmiyor. Bizim statlar çok güzel ama abartılı, gereksiz. 14-15 bin kişilik yapacaksın Anadolu’da. Samsun’da Antep’te 15 bin yeterli. Her maç dolma şansı var mı? Bir tek Milli Takım giderse."

        • 18

          "Bir takım taraftarının bir kişiyi en çok sevdiği Fatih hocadır. Kırgındır Galatasaray taraftarı Milli Takım'a gidiş sürecinde ancak başarıyı bildiği için hemen hocasını sahiplenir. Kolay da değil 6 tane şampiyonluğu var."

        • 19

          BAŞAKŞEHİR-FENERBAHÇE MAÇINDA ELEŞTİRİ

          "9 bin seyirci mi olur abi? Başakşehir-Fenerbahçe maçı herkesi etkileyen maç. 'Adebayor ne yapıyor?' diye merak eden de mi yok? Hangi maça gideceksin? Başakşehir’in 500 bin nüfusu var. 17500 kapasiteli bir stat. Yarı yarıya dolmuş."

        • 20

          "ARDA, GALATASARAY'DAN TEKLİF GELSE BALIKLAMA ATLAYACAK DURUMDAYDI"

          "Arda Barcelona’da devam ederken ama ayrılmaya karar verdiği dönemler. Milan istiyor, Çin ve Everton’ın ilgisi vardı. Bizim programda 'Dönersem Galatasaray’a gelirdim' demişti. Oturduk kahve içiyorduk. Mehmet Ağar aradı. Geldi, bir çay içeyim dedi. Sonra onun ağzından yazılar yazıldı. "Terim varsa ben yokum" diye."

        • 21

          "Ne insanlar bekliyormuş kötü oynasın diye! Bu çocuk bizim milli sporcumuz. O gün yarım telefon gelse balıklama atlayacak durumdaydı, gönlü Galatasaray’daydı. 'Biz Arda’nın alacağını veremeyiz' dediler. Teklif mi ettiniz ya? İddia ediyorum 2.5 yıllığına 10 milyon TL'den aşağı Galatasaray’a gelirdi."

        • 22

          "Sonuçta isteyen yoktu ki, çocuğu kötü yaptılar. Eyvah Telekom’da ne yapacaklar, bir şey yapmazlar, severler onu. Arda’yı arayan filan olmadı. Gitsinler yazın çok istiyorlarsa daha az paraya gelir. 'Bizde (Fenerbahçe) oynasan' diyemeyecek kadar Galatasaraylı davranıyor Arda."

        • 23

          "TÜRK FUTBOLUNU REZİL ETTİNİZ!"

          "Türk futbolunu rezil ettiniz. 2.5 yıldır yoktunuz Kulüpler Yasası'nı çıkardınız. Kendi pisliğinizi kendiniz temizleyin. Devlet terörle uğraşırken bir de başka şeylerle uğraştırmayın onları. Türk sporu için bana fark eden bir şey yok. Kamuoyu vicdanı diye bir şey var."

        • 24

          "2011’deki şike sürecinde ceza evinde insanlar yattı. Herkes 100 yıl nasıl ceza alınır diyordu. O zaman 'Siz hazırlamadınız mı?' diye sordular Şekip Mosturoğlu'na. Kimsenin haberi yoktu yasadan, bir anda ceza çıktı. Tayyip Bey 'Ne biçim bir yasa bu?' uyarmış önüne geldiğinde. Ona rağmen yapmışlar. Türkiye’de 3. ligler dahil 10 kişi biliyor mu bu yeni Kulüpler Yasası'nı?"

        • 25

          "Türk futbolunu batağa götürdüler, bırakın kendileri temizlesin. Spor Bakanı'na da sesleniyorum. Daha büyük sorunlarımız var. Vatan sevdalısı askerlerimiz orada canlarını veriyorlar. Sakın futbol yasayıyla Ankara'ya gitmeyin."

        • 26

          "Kulüplere ceza vermediniz. Hangi Süper Lig kulübüne eksi puan verdiniz? Yasa olmasına rağmen lisans verdiniz bütün takımlara. Hüsnü Güreli 24 Kasım 2016’da aynen şöyle söylüyor:

        • 27

          "Şansal abi deniz bitmiş. Sadece 3 büyüklerin 4 milyar borcu var. Ama biz bir devrim yaptık. Artık borçlanamayacaklar.' 13 ay geçiyor Meriç beylerin programına çıkıyor. Aynı Hüsnü bey yine 'Deniz bitti' diyor. 3 büyük kulübün borcu bu sefer 7 milyar olmuş. 100 yıllık kulüpler 100 yılda borçlanmadıkları kadar bu federasyon döneminde borçlandılar."

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa