Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Putin, Rus birliklerinin Suriye'den çekilmesi talimatını verdi!

        Rus lider Vladimir Putin, Suriye'deki Hmeymim'deki Rus Hava Üssü'nü ziyaret etti ve burada Beşar Esad ile bir araya geldi.

        Görüşmede, Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde Suriye'de siyasi bir çözüm bulunması için koşulların artık oluştuğunu ifade eden Putin, "Suriye'nin egemenliği ve bağımsızlığı korunmuştur. Mülteciler artık evlerine geri dönüyorlar." dedi.

        Rus birliklerine Suriye'den çekilme talimatı verdiğine işaret eden Putin, "Uluslararası anlaşmalar doğrultusunda, Rusya'nın Suriye'deki uzlaşma merkezleri faaliyetlerine devam edecek. Rusya'nın Tartus ve Hımeymim üslerinin de faaliyetleri kalıcı olarak sürecek." diye konuştu.

        Görüşmede, Esed'in ise Rusya'nın verdiği askeri destek nedeniyle Putin'e teşekkür ettiği belirtildi.

        Rus haber ajansları, bugün akşam saatlerinde Ankara'ya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye öncesinde ziyaret edeceği Mısır'a uğramadan önce Suriye'deki Rus askeri üssünü ziyaret ettiğini bildirdi.

        Putin, Rusya ve Suriye ordularının geçen 2 yılda en büyük uluslararası terörist gruplarından birini yok ettiğini söyledi. Rus lider, "Eğer teröristler Suriye'de kafasını çıkarmaya çalışırsa, Rusya onları güçlü bir şekilde vuracak" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Putin, Türkiye ve İran ile Suriye'de barışçıl ve siyasi süreci tesis etmeyi umduklarını da vurgulayarak, "Bu noktada Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Türk ve Mısırlı liderlerle bu konuyu kısa bir sonra görüşeceğim." ifadelerini kullandı.

        Rus lider, bugün Ankara ve Kahire'ye yapacağı ziyaretlerde Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni gündeme getireceğini söyledi.

        Putin ayrıca Rusya'nın Hmeymim'deki hava üssünde ve Tartus'taki deniz üssünde varlığını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa