Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin'den koronavirüse ilişkin 'umutlu' açıklamalar - Haberler

        Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin, Rus iş dünyasının temsilcileri ile yaptığı toplantıda koronavirüsü 2-3 ay içerisinde yenebileceklerini söyledi.

        Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin, dün gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşması nedeniyle iptal ettiği St. Petersburg temaslarını bugün gerçekleştirdi.

        Rus iş dünyası ile toplantı gerçekleştirenPutin, koronavirüs nedeniyle ülkede alınan tedbirler kapsamında dün halka ve iş dünyasına dönük açıkladığı koronavirüs ile mücadele paketi hakkında bilgiler verdi.

        Ülkede virüse karşı yoğun bir mücadele verildiğini söyleyenPutin, ekonomi için global bir sorun yaşandığını bu sorunun ise petrol krizi olduğunu ifade etti. Koronavirüs ile mücadelede Rus doktorlar ve uzmanlar ile sürekli istişareler yapıldığını dile getirenPutin, “Onlar koronavirüs ile yoğun bir şekilde mücadele ediyorlar. Sürekli kendilerinden bilgiler alıyoruz. Doktorlar 2-3 ay içerisinde bu salgınla başa çıkılabileceğini söylediler. Ben daha kısa sürede virüsün tamamen yok edilebileceğini düşünüyorum” dedi.

        TOPLANTIYI KESİP MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

        REKLAM

        Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin, Rus iş dünyası ile gerçekleştirdiği toplantıda bir iş insanının soru sormak istemesi sırasında, “İsminiz nedir? Macron bu durumdan rahatsız olacak, ona beni senin meşgul ettiğini söyleyeceğim” diyerek takıldı.

        Israrla soru sormak isteyen kişiye söz verenPutinhemen toplantıyı yarıda keserek Macron ile telefonda görüştü.Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmeden sonra programına devam etti.

        Kremlin Sarayı’ndan iki liderin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada,koronavirüsün yayılmasını engellemek için alınabilecek tedbirler ve medikal yardımların konuşulduğu aktarıldı.

        Öte yandan, RusyaKoronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi son 24 saatte vaka sayısının 182 artarak 840'a yükseldiğini ve 38 kişinin iyileştiği bildirdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa