Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Potada vize krizi - Basketbol Haberleri

        Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan ve karşılıklı alınan “süresiz dondurma” kararı ile tavan yapan vize krizi basketbolu da vurdu. iki ülke arasında yaşanan bu gelişme sonrası, kadrosuna takviye ya da değişiklik için transfer yapmaya hazırlanan kulüplerin eli kolu bağlanırken, Avrupa kupalarında mücadele veren ve bu hafta içinde rakiplerini evinde ağırlamaya hazırlanan kulüplerimizin önüne de yeni bir “mücadele” platformu açılmış oldu!.. Özellikle Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde yer alan onlarca ABD’li oyuncuyu da zor durumda bırakan, Türkiye’ye sık sık gerçekleştirilen “akraba ziyaretlerinin” de önünü kesen bu gelişme, en çok transfer hazırlığında olan kulüplerin başına çorap örecek. Örneğin, ABD’li forveti Cameron Clark’ın sakatlığı sonrası oyuncu arayışına giren ve ABD’den yeni bir transfer hazırlığında olan Gaziantep Basketbol’un bu hamleyi, bu gelişme üzerine şimdilik rafa kaldırdığı öğrenildi.

        REKLAM

        ‘RAKİBİMİZ SIKINTI YAŞAMADI’

        Gaziantep Basketbol Genel Menajeri Boray Dai, transfer konusunu hayata geçirebilmek için krizin bir an önce sona ermesini dilediklerini söyledi. Dai, bugün FIBA Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacakları italyan Sikeliarchivi Capo D’Orlando takımının Gaziantep’e girişte sorun yaşamadığını ifade ederek, “rakibimizin kadrosunda ABD’li oyuncu yoktu. Ancak olsa da sorun olmayacağını düşünüyoruz. TBF’den bize gelen bilgi bu şekildeydi” şeklinde konuştu.

        TBF’DE ALARM!

        Türkiye Basketbol Federasyonu, yaşanan vize krizi nedeniyle gerek Türk gerekse ülkemize gelen yabancı kulüplerin bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için dün sabahtan itibaren yoğun bir görüşme trafiği içine girdi. Spor Bakanlığı olmak üzere Dışişleri Bakanlığı ile gün içinde defalarca irtibat kuran ve konuyu değerlendiren TBF yetkilileri, Avrupa kupalarında, ülkemize misafir olarak gelecek kulüplerin, bulundukları ülkede (örneğin italya) yer alan Türk büyükelçilikleri ya da konsolosluklarla temasa geçerek, kadrolarındaki ABD’li oyuncular için herhangi bir sıkıntı yaşamadan vize alabileceklerini ifade ettiler. Bunun yanında, Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçen TBF’nin, yakın dönemde kulüplerimizin transfer yapmayı planladığı ABD’li oyuncuların ülkeye girişi konusunda sorun yaşanmaması için de görüşmeleri sürdürdüğü belirtildi. Öte yandan, yurt dışına maç yapmaya giden kulüplerin idarecilerinin de, oturma izni olmasına karşın dönüşte ABD’li oyuncularının herhangi bir gerekçe ile ülkeye girişte sıkıntı yaşama olasılığı nedeniyle endişe duyduğu öğrenildi.

        LAVENDER VE GRAY GELEBİLECEK Mİ?

        Erkekler ve kadınlarda liglerimizde oynayan oyunculardan oturma izni almış olanların ülkeye giriş çıkışında sorun yaşanmaması ümit edilirken, henüz gelmemiş Amerikalı oyuncuların kaderi belirsizliğini koruyor. Bu oyunculardan Jantel Lavender (Yakın Doğu üniversitesi) ve Chelsea Gray (Botaş), daha önce vize almamış olmaları durumunda Türkiye’ye gelemeyecekler.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa