Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege Son dakika... Polisin üzerine yürüyen zorbalar isyan ettirdi - Haberler
        .png
        .png

        Emrah Doğru'nun haberine göre, Balıkesir'de B.D. adlı genç kızın hastanede çekip sosyal medya hesabından paylaştığı görüntü, sosyal medyada olay oldu. B.D'nin "DARP !!!!! Olay pazartesi gecesi 24.09.2019 tarihinde Balıkesir merkez de gerçekleşiyor. Bu iki kişi biz buranın abisiyiz diyerek SİLAH VE BIÇAK için elini beline atıp kaçarsan sıkarım diyip abimi öldüresiye yaralıyor ve kanala atmaya çalışıyor.@haluklevent" şeklindeki paylaşımı, sanatçı Haluk Levent'in de etiketlemesiyle kısa sürede yayıldı.

        Adının twite etkilenmesi nedeniyle çok sayıda mesaj alan Haluk Levent ise hesabından şu paylaşımı yaptı: "Arkadaşlar yüzlerce twit atıyorsunuz ama bu twitler bana değil Emniyet Müdürlüğüne atılmalı. İnanın elimizden bir şey gelmiyor." Sanatçı daha sonra bu twitini sildi.

        REKLAM

        Yüzlerce paylaşımda bulunulan genç kızın paylaşımına etkilediği görüntü ise sosyal medyada infiale neden oldu. Hastanedeki görüntüde iki magandanın polislere bağırarak üzerlerine yürüdükleri yer aldı. Magandaların bu tavrı sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Polis tarafından anında müdahale edilmediği yönünde eleştiriler geldi.

        Darp edilen A.D.'nin kız kardeşi B.D. yaşanan olayı Habertürk'e şöyle anlattı: "Salı günü yani pazartesi gece abim ve arkadaşları ailelerinde bulunduğu bir parkta oturuyor. İki tane kabadayı geliyor ve 'siz burada nasıl oturursunuz buranın abisi biziz' deyip abimi itekliyorlar kamelyadan. Abim travma geçirip, bayılıyor. Ardından abimi dakikalarca dövmeye başlıyorlar. Arkadaşları abime yardım etmek isteyince silahını, bıçağını çıkarıp 'sizi vururum, sizi öldürürüm karışmayacaksınız' diyorlar. Ve sadece abime yükleniyorlar.

        Abimi öldürmek için kanala atmaya çalışıyorlar. Telefonunu alıyorlar abim de bu sırada kendini gelip, 'Ne olur telefonumu almayın bari' diyor. Bu arada kaç defa bayılıp ayılmış. Polisin sesini duyunca bunlar kaçıyorlar. Sonra abimi ambulansla kaldırıyorlar hastaneye. Diğer yan odaya da bu kişiler pansuman için geliyorlar. Biz polislere bunu yapan kişiler bunlardı tutuklayın diyoruz. Polisler hiçbir şekilde tutuklamıyorlar. Polislere küfürler, hakaretler havada uçuyor. Ve elini kolunu sallayarak gidiyorlar."

        Hastane çıkışı hemen gözaltına alınan şehir magandaları suç makinesi çıktı. Görüntülerde terör estiren N.Y’nin 27, B.B’nin ise 17 sabıkasının bulunduğu ortaya çıktı. Şehir magandaları emniyetteki işlemlerinin ardından, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        DARP EDİLEN GENÇ FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI

        İki zorba tarafından feci şekilde darp edilen A.D., sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, fotoğraflarına yer verip şu ifadelere yer verdi: "Türkiye’deki tüm sosyal gençlere sesleniyorum. Dışarda emniyette değilsiniz. Akşam üzeri parkta çardak içinde çekirdek çitliyoruz ve önceden tanımadığımız, hap kafasında olan kişilerce silahlı bıçaklı baskın yiyip ölümüne darp ediliyoruz. Başıboş bu saldırganların gözleri vahşet, dişleri kilit, güçleri delicesine. Devamında burnum patlatılıyor ardından kanala atmaya, öldürmeye teşebbüs ediyorlar. Dövdüler bayılttılar dövdüler ayılttılar.

        Ben Balıkesir Üniversitesinde okuyan mühendislik öğrencisiyim. Taksim İstiklal'de bıçaklanarak öldürülen İTÜ'lü genci düşünüyorum, kendi başıma gelen olayı düşünüyorum "nereye gidiyoruz" diyorum? Buradan Devletime ve tüm vatan evlatlarının duyması için açık çağrı: Kamunun güvenliği, halkın emniyeti, insanların huzuru adına gereken ne varsa yetkili ve etkili tüm mecraları başta Cumhurbaşkanlığı, Emniyet teşkilatı, İçişleri Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 81 ilin Valiliğinine sesimi duyurmak için çırpınıyorum. BİZLER EMNİYETTE DEĞİLİZ, KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMİYORUZ.

        Bekçiler, yunuslar, asayiş ekipleri: lütfen vazifeniz ve yetkiniz olan Öğrencilerin, gençlerin, kadınların, çocukların yaşam umudu olun. Benim başka devletim sokağım mahallem bulunmuyor. Yaşıyorsam, yaşıyorsak bir sebebi var. Bizleri nolur yaşatın. Olay olunca değil, öncesinde birşeyler yapın. Videodaki zanlılar ve bu tipler kendinden emin. Bu adamlar, karşısındaki tam teçhizatlı iki rastgele polisten korkmuyor ise cop, biber gazı, tabanca, kelepçe ve üniforması olmayan, sade bir vatandaş olan benim elimden hiçbir şey ama hiçbirşey gelmez. Devlet, şuçlulara ve şuça el atmalı. Ben, hiçbirimizi emniyette görmüyorum. Lütfen, GÜVENLİĞİMİZİ TAHSİS EDİN. İnancım kalmadı iyi değilim."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa