Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk Masallar Pelin Akil Mutlu Prens masalını okuyor

        MUTLU PRENS

        Merhabalar çocuklar

        Bugün size mutlu Prens masalını okuyacağım. Hazırsanız başlayalım.

        1 varmış 1 yokmuş. Zaman zaman içinde kalbur saman içinde uzak diyarlardaki 1 şehrin tepelerinde uzun 1 sütunun üzerinde mutlu prensin heykeli vardı. Gelip geçen herkes onunla ilgili mutlaka güzel 1 yorum yapardı. 1 gün kırlangıcın biri kış yaklaştığı için sıcak ülkelere göç edecekti. Ama gitmeden mutlu Prens heykelinin altında gecelemek istedi. Tam istediğim gibi 1 yer diye düşünürken yağmur damlalarını gördü. Dikkatlice baktığında yağan damlaların yağmur değil de mutlu prensin gözyaşları olduğunu görünce onun niçin ağladığını sordu. O da canlıyken ve 1 insan kalbine sahipken gözyaşının ne olduğunu bilmezdim. Çevremdeki her şey o kadar güzeldi ki saraydakilerin hepsi bana mutlu Prens derlerdi. Böyle yaşadım tüm hayatımı. Sonra beni buraya öyle yükseğe koydularki şehrimin tüm çirkinliğini ve sefaletini görebiliyorum. Kalbim kurşundan olmasına karşın ağlamaktan kendimi alamıyorum diye cevap verdikten sonra da devam etti. 1 ev görüyorum. Yaşlı 1 terzi kadın delik deşik olmuş elleriyle kraliçenin şeref nedime ellerinden birinin elbisesini ateş gülleri işliyor. Hastaoğlu ateşler içinde yatıyor, ona içilecek ırmak suyundan başka 1 şey de yok ve mutlu Prens kırlangıç tan kılıcının sapındaki kırmızı yakutu alarak bu yoksul aileye götürmesini istedi.

        Kırlangıç onun bu isteğini yerine getirdi ve gagasıyla yakutu götürüp uyuya kalmış olan kadıncağızın ağzına koydu. Sonra tekrar mutlu prensin yanına gel. Ertesi günün sabahı kırlangıç ve ben yola çıkıyorum. Sıcak 1 ülkeye göç ediyorum artık deyip vedalaşmak istedim. Mutlu prensese ona şehrin diğer ucunda tavan arasında 1 genç adam görüyorum. Tiyatro için oyun yazıyor ancak o kadar düşüyor ki ve o kadar karnı aç ki oyunu bitirebileceği bile şüpheli. Diyerek bu gece de yanında kalmasını ve yakut gözlerinden birisini sökerek o genç adama götürmesini istedim. Kırlangıç önce reddetti ise de prensin ısrarına dayanamayarak bu dileğini de yerine getirdi. Ertesi gün kırlangıç gideceğini söyledi. Mutlu Prens bu gece de kalmasını rica etti. Ona aşağı köşede duran küçük kibritçi kızı anlatmaya başladı. Kilitlerini suya düşürdü ve hepsi mahvoldu. Eğer eve biraz para götürmez ise babası onu dövecek ayakkabısı ve çorabı da yok ve minik başında çıplak diğer gözümü de söz ona ver dedi. Kırlangıç dediklerini yaptığı diğer gözü de sökerek küçük kızı götürdü. Geri döndüğünde mısır'a gitmekten vazgeçmişti. Ama sen artık körsün seni bırakıp gidemem diyerek prensin ayaklarının dibine kıvrılıp yattı. O günden sonra da mutlu prensin gözü olarak her tarafını gezip dolaştı. Zenginlerin zevk ve eğlenceli dünyasıyla yoksulların perişan hallerini gelip Prens anlatıyordu. 1 gün Prens. Değerli altınla kaplayıp onu tabaka tabaka sök çıkar ve benim fakir halkına verdi. Kırlangıç denileni yaparak altını fakirlere dağıttı. Kış ilerledikçe kırlangıç gittikçe daha çok üşümesine rağmen prensi terk etmedi. Çünkü onu artık çok seviyordu. Ancak günün birinde öleceğini anladı ve Prens ile vedalaşmak istedim. Tam mutlu prensin yanaklarından öpmek için havalanmış iken sure dayanamayıp yere düştü. Aynı anda heykelin içinden 1 çatırtı geldi. Mutlu prensin kurşundan olan kalbi ikiye ayrılmıştı. Ertesi sabah erkenden Belediye Başkanı ve üyeleri heykelin yanından geçerken ne kadar harap olduğunu görüp kaldırılması için emir verdiler. Kaldırılan heykel 1 fırında eğitildi. Sadece kurşun kalbi erişmeleri mümkün olmadı. Kurşun kalbi ölü kırlangıcın da yattığı 1 kül yığınının üzerine bıraktılar. Bana şehirdeki en değerli 2 şeyi getirin diye tanrı meleklerine emir verdi. Melekler de ona kurşundan kalbi ve ölü kuşu getirdiler. Tanrı onları görünce doğru seçim yapmışsınız. Çünkü cennet bahçemde bu küçük kuş sonsuza dek çakacak ve altın şehrinde mutlu Prens bana şükredecek dedim. Ve masalda burada bitmiş ve tabii ki gökten 3 elma düşmüş 1 mutlu prensin, biri kırlangıcın biri de siz güzel çocukların başına hoşça kalın çocuklar.

        HT Çocuk sayfasını görmek için tıklayın TIKLAYIN

        ÖNEMLİ NOT:

        Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı yararına düzenlenen ve Deniz Şen koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Yıldızlardan Masallar" projesine sinema ve sanat camiasından birçok ünlü isim okudukları masallarla destek veriyor. “Yıldızlardan Masallar” kanal adıyla Youtube’da yayınlanan masallardan elde edilen gelirler de yine Koruncak Vakfı’na bağışlanıyor.

        Youtube HT ÇOCUK
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa