Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Öykü Baştaş 'çirkin' yakıştırmalarından sonra ilk kez konuştu
        • 1

          Öykü Baştaş, 19 yaşında, mimarlık eğitimi alıyor ve dünyada pek çok modaevinin defilesine çıkmaya hazırlanıyor. Sabah gazetesinin haberine göre; geçtiğimiz ay Milano’da Gucci defilesine çıktığında sosyal medyada sesler yükseldi, fiziğiyle dalga geçildi.

        • 2

          Öykü Baştaş, gayet olgun: İnsanı güzel ya da çirkin diye tanımlamak çok yanlış. Herkes kendisiyle barışık olmalı... Öykü Baştaş, kendisine yapılan olumsuz yorumlara yanıt verdi.

        • 3

          "HERKES İSTEDİĞİNİ YAZSIN"

          Fiziksel görüntüye çok önem veren biri değilim ben. Bir insanı güzel ya da çirkin diyerek nitelendirmeyi çok yanlış buluyorum. Güzellik tamamen sübjektif bir şey.

        • 4

          Kimine güzel gelen kimine gelmeyebilir. Ya da yüzünüz güzel olur, saçınız olmaz... Tek bir güzellik kavramı yok. Herkesin kendisine göre bir güzelliği olduğunu düşünüyorum. Ben kendi açımdan kimseyi güzel ya da çirkin diyerek kategorize etmem.

        • 5

          "MODA DÜNYASI FARKLI VE KENDİNE ÖZGÜ GÜZELLİKLERİN PEŞİNDE"

          Şu an modada, aslına bakarsanız yaklaşık dört yıldır bambaşka bir anlayış hakim. Moda dünyası farklı ve kendine özgü güzelliklerin peşinde. Dolayısıyla markaların marka yüzü seçimleri de manken seçimleri de bu şekilde.

        • 6

          Tabii ki manken olarak adlandırılabilmeniz için belirli fiziksel özelliklere sahip olmanız gerekiyor. En az 1.75 boyunuz olmalı. Beliniz 60 cm'nin altında, kalçanız 90 cm'nin altında olmalı. Bu standartlara sahipseniz, kendine özgü, karakteristik bir yüze sahip olan kızları seçiyorlar.

        • 7

          Beni de bu şekilde seçtiler. Gucci mesela çok tanınmamış kız ve erkek mankenleri tercih ediyor. Bu bile bir tercih nedeni. Moda dünyası bile farklılıkların güzelliğini ortaya dökmeye çalışıyor.

        • 8

          "GÜZELLİK SÜBJEKTİF"

          Herkesin kendi olduğu şekilde çok yeterli ve güzel olduğunu düşünüyorum. Herkes kendisiyle barışık ve mutlu olmalı bence.

        • 9

          Fiziksel özelliklerimiz, bizi biz yapan şeyler arasında. Bu konuda kendimle barışık yaşıyorum ve herkese de aynı şeyi yapmasını tavsiye ediyorum.

        • 10

          Estetik konusunda da çok fazla eleştiri yapmak istemiyorum. Demek ki o estetik operasyonlarla kendilerini daha rahat ve güvende hissediyorlar.

        • 11

          "KİMSENİN SANA BİR ŞEY DEMESİNE İZİN VERME"

          Ailemle birlikte yaşıyorum. Mankenlik konusunda hep çok destekleyici oldular. Eleştirilerle ilgili olarak da "Böyle yorumlara aldırmayacağını zaten biliyoruz. Zaten aldıracak bir şey de yok" dediler. Annem "Başarılı olduğun ve şu an ortada göründüğün için kimsenin sana bir şey demesine izin verme" diyor.

        • 12

          "BİR FOTOĞRAFLA KEŞFEDİLDİM"

          Çocukluğumdan beri hep manken olmayı hayal ediyordum. Ama siz de fark etmişsinizdir çekingen bir karakterim var. O yüzden de bu hayalimin gerçekleşmesi için ne yapabileceğimi bilmiyordum.

        • 13

          Sonra yabancı manken ajanslarının Instagram'da manken keşfetmek için belli hashtag'lere baktığını okudum. Ben de bir fotoğrafımı bu hashtag'lerle paylaştım. İki gün sonra da bir sürü ajanstan benimle iletişime geçtiler.

        • 14

          Şu an çalıştığım ajansla konuştum. Onlarla yüzyüze görüşmek için New York'a gittim. Bu sırada bir dil okuluna yazıldım. Orada yaklaşık 1.5 ay yalnız yaşadım.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa