Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Fenerbahçe maçı kaç kaç bitti? Osmanlıspor - Fenerbahçe maç özeti - Futbol Haberleri

        Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Osmanlıspor ile 1-1 berabere kalarak kötü gidişatını sürdürdü. Son 3 maçından birer puanla ayrılan Fenerbahçe, haftayı 17 puanla tamamladı ve lider Galatasaray'ın 9 puan gerisinde kaldı.Fenerbahçe gibi sezona kötü bir başlangıç yapan Osmanlıspor ise 8 puanla son sırada kaldı.

        Mücadelenin 7. dakikasında Fenerbahçe, Giuliano ile 1-0 öne geçti: Orta alanda topla buluşan Ozan Tufan, rakibinden sıyrılıp ara pasını ceza sahası içine hareketlenen Giuliano'ya bıraktı. Sambacı, penaltı noktasının gerisinden sağ ayağıyla vurdu ve top kaleci Hakan Arıkan'ın sağından filelerle buluştu.

        2 İSİM SAKATLANDI

        Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Valbuena, maçın 10. dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Valbuena'nın yerine oyuna Alper Potuk dahil oldu.Aykut Kocaman'ın planlarını alt üst eden bir diğer sakatlık ise 36. dakikada yaşandı ve Mauricio Isla sakatlık geçirdi. Oyuna devam edemeyen Şilili yıldız, yerini 36. dakikada Şener Özbayraklı'ya bıraktı.

        İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

        YİNE SON DAKİKA ŞOKU!

        85. dakikadaNuman Çürüksu'nun kafası direkte patladı. Ataklarını sıklaştıran Osmanlıspor, 89'da Umar ile beraberliği yakaldı: Şener Özbayraklı'nın kaptırdığı top sonrasında gelişen Osmanlıspor atağında Tiago Pinto pasını sol kanattaki Payam Sadeghian'a aktardı. Sadeghian'ın şutunda kaleci Volkan Demirel topu çeldi, dönen topu altıpas içinde tamamlayan Aminu Umar topu filelerle buluşturdu. Geçen hafta Kayserispor'a 90+5'te yediği golle2 puan kaybeden Fenerbahçe yine aynı senaryoyu yaşadı.

        Maç 1-1 sona erdi.

        2 İSİM CEZALI

        Öte yandan milli aranın ardından Sivasspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de 4. sarı kartlarını gören Luis Neto ile Alper Potuk cezaları sebebiyle Sivasspor karşısında forma giyemeyecek.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... OSMANLISPOR - FENERBAHÇE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        OSMANLISPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Osmanlı

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

        OSMANLISPOR: Hakan Arıkan, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Maxsö, Pinto, Lawal (Dk. 85 Sadeghian), Musa Çağıran, Regattin (Dk. 71 Doukara), Josue (Dk. 75 Özer Hurmacı), Umar, Serdar Gürler

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Isla (Dk. 37 Şener Özbayraklı), Neustaedter, Neto, Hasan Ali Kaldırım, Dirar (Dk. 89 Soldado), De Souza, Ozan Tufan, Giuliano, Valbuena (Dk. 9 Alper Potuk), Janssen

        GOLLER: Dk. 7 Giuliano (Fenerbahçe), Dk. 89 Umar (Osmanlıspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 21 Vrsajevic, Dk. 23 Josue (Osmanlıspor), Dk. 50 Alper Potuk, Dk. 57 Neto, Dk. 68 Şener Özbayraklı, Dk. 79 Neustaedter, Dk. 88 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

        SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU SÜPER LİG FİKSTÜRÜ

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        7. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında ceza yayı üzerinde topla buluşan Ozan Tufan, topu ceza alanı içindeki Giuliano'ya aktardı. Bu futbolcu önündeki defans oyuncusundan sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 0-1.

        25. dakikada Pinto'nun uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Umar'ın yerden vuruşunda, kaleci Volkan Demirel ayaklarıyla topa müdahale etti ve tehlikeyi önledi.

        26. dakikada Regattin'in uzaktan sert şutunda Volkan Demirel topu kontrol etti.

        31. dakikada kendi çabasıyla ceza alanına girmeye çalışan Regattin'in şutunda top az farkla auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        55. dakikada soldan kullanılan köşe atışında ceza alanı içinde uzak tarafta topla buluşan Neto meşin yuvarlağı ceza alanı dışındaki Dirar'ın önüne bıraktı. Bu futbolcunun şutunda top kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

        62. dakikada Janssen-Alper Potuk verkaçında top son olarak Alper'de kaldı. Bu futbolcunun şutunda top kaleciden döndü. Dönen topu defans oyuncuları uzaklaştırdı.

        63. dakikada Serdar Gürler kendi çabasıyla getirdiği topu ceza yayı üzerindeki Josue'ye aktardı. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

        77. dakikada Janssen'in uzaktan attığı sert şutta kaleci Hakan Arıkan meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

        85. dakikada sağ taraftan kullanılan faul atışında ceza alanı içinde Numan Çürüksu'nun yaptığı kafa vuruşunda top direğe çarparak auta çıktı.

        89. dakikada Şener Özbayraklı'nın hatasıyla topu önünde bulan Sadeghian'ın kaleye gönderdiği topa Volkan Demirel yatarak eliyle müdahale etti. Volkan'dan dönen top, arka direkte kale önündeki Umar'ın ayağından filelere gitti: 1-1

        MAÇTAN NOTLAR

        Süper Lig'in 11. haftasında Osmanlıspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, berabere kaldıkları Galatasaray ve Kayserispor maçlarından farklı olarak ilk 11'de tek değişiklik yaptı.

        VOLKAN DEMİREL KALEDE

        Kocaman, 3-3 biten Kayserispor maçında yediği goller nedeniyle eleştirilen Carlos Kameni'nin yerine kalede Volkan Demirel'i tercih etti. Süper Lig'in ilk 4 haftasında ilk 11'de şans bulan Volkan, son 6 maçta ise yedek kulübesinde oturmuştu. Eldivenleri 6 hafta sonra yeniden eline geçiren 36 yaşındaki Volkan, Osmanlıspor maçıyla kariyerinin 600. resmi maçına çıktı.

        Sarı-lacivertli kulübün tarihinde en fazla maça çıkan kaleci unvanını elinde bulunduran tecrübeli file bekçi, 486. kez Fenerbahçe'nin kalesine geçti.Volkan Demirel, kariyerinde geride kalan 599 maçta kalesinde 576 gol görürken, 16. sezonunu geçirdiği Fenerbahçe'de 10 kupa sevinci yaşadı.Deneyimli kaleci, Fenerbahçe ile 5 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 TFF Süper Kupa kazandı.

        Başkentte, Fenerbahçe'nin savunma hattını ise Mauricio Isla, Luis Neto, Roman Neustaedter ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu.

        Orta sahada Josef de Souza, Ozan Tufan, Nabil Dirar, Giuliano ve Mathieu Valbuena görev yaparken, forvette son iki haftada olduğu gibi yine Hollandalı Vincent Janssen forma giydi.

        Sarı-lacivertli takımda Kameni, İsmail Köybaşı, Alper Potuk, Şener Özbayraklı, Ahmethan Köse, Yiğithan Güveli, Erten Ersu, Muhammed Samed Karakoç, Aatıf Chahechouhe ve Roberto Soldado yedek soyundu.

        Sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici, Robin van Persie, Mehmet Topal ve Fernandao ile baş dönmesi sorunu devam eden Martin Skrtel, kadroda yer almadı.

        ÖZER HURMACI 21 KİŞİLİK KADRODA

        Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, geçen hafta deplasmanda Atiker Konyaspor'a 1-0 yenildikleri maçın ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Luiz Carlos, Özer Hurmacı ve Souleymane Doukara'yı yedek soyunduran Buz, bu futbolcuların yerine Raheem Lawal, Josue ve Adrien Regattin'i görevlendirdi.

        Trabzonspor Kulübünün, Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından 6 ay süreyle tüm müsabakalardan men edildiğini açıkladığı eski futbolcusu Özer Hurmacı, Osmanlıspor'un 21 kişilik kadrosunda yer aldı. Geçen hafta ilk 11'de maça başlayan Özer, Fenerbahçe karşısında Buz'dan görev bekledi.

        Başkent temsilcisinde sakatlıkları süren Sokol Cikalleshi, Anıl Karaer ve kaleci Zydrunas Karcemarskas, Fenerbahçe maçında da forma giyemedi.Osmanlıspor'un ilk 11'ini Hakan Arıkan, Avdija Vrsajevic, Numan Çürüksu, Andreas Maxsö, Tiago Pinto, Lawal, Musa Çağıran, Regattin, Josue, Umar ve Serdar Gürler oluşturdu.

        Öte yandan, ev sahibi ekibin taraftarları diğer maçlara göre bu karşılaşmaya daha fazla ilgi gösterdi. Statta Osmanlıspor taraftarlarına ait tribünlerde boşluklar göze çarparken, kale arkasındaki yerini alan bin civarında Fenerbahçeli futbolsever başkentte takımlarını destekledi.

        Karşılaşma öncesi şehitler ve hayatını kaybeden eski Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Şenay için saygı duruşunda bulundu.

        Osmanlıspor taraftarları, her karşılaşmada olduğu gibi seremonide büyük Türk bayrağı açtı.Terör saldırılarına tepki gösteren iki takım taraftarları, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratı yaptı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa