Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB son dakika okullar ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim uzatıldı mı? İşte okulların açılacağı tarih

        MEB son dakika okullar ne zaman açılacak? Soruları merak konusu oldu. Türkiye'de ölümlü coronavirüs vakalarının rastlanmasının ardından okullar 1 hafta tatil olmuş ardından da uzaktan eğitim uygulamasınageçilmişti. Bugün Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı koronavirüs tedbirleriyle ilgili alınan son önlemleri açıkladı.

        MEB OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

        Okullar ne zaman açılacak? Şeklindeki sorular da öğrenciler ve veliler tarafından sıkça araştırılan konulardan biri. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar devam edeceğini bildirdi.

        30 Nisan 2020 Perşembe gününe denk geliyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Cuma gününe denk gelmesi sebebiyle okulların 4 Mayıs tarihinden önce açılmayacağı ön görülüyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama gelir gelmez haberimizde olacaktır.

        REKLAM

        UZAKTAN EĞİTİM UZATILDI MI?

        Corona Virüsü kapsamında tatil edilen okullarda tatil sürelerinin uzatılıp uzatılmayacağına dair Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk okullar 30 Nisan 2020'ye kadar uzatıldı. Öğrenciler 30 Nisan'a kadar uzaktan eğitimine devam edecek.

        RAMAZAN AYI 24 NİSAN'DA BAŞLAYACAK

        Öte yandan bu yıl Ramazan ayı24 Nisan 2020 Cuma günü başlayacak ve 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü ise sona erecek.

        OKULLARDA CORONA VİRÜSÜ TEDBİRİ

        Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüse karşı tedbirlerini karşı üç aşamalı olarak hayata geçirdi. Okullarda bilgilendirme çalışmaları, eş zamanlı hijyen ve olası bir tatil durumunda her zaman ve her yerden erişilebilen uzaktan eğitim altyapısı.

        Bakanlık, öğrenci, öğretmen ve velilerin bu süreci paniğe kapılmadan sağlıklı bir şekilde geçirebilmesi için 444 0 632 numaralı MEBİM çağrı merkezi üzerinden de 7 gün 24 saat destek ve yönlendirme hizmeti sunuyor.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa