Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Okan Buruk'tan Milli Takım eleştirisi - Futbol Haberleri

        Süper Lig'de 15 Ekim Pazar günü deplasmanda Trabzonspor'la karşılaşacak Teleset Mobilya Akhisarspor'un teknik direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe maçındaki hataları düzeltip, Trabzonspor karşısında en iyi şekilde mücadele etmek istediklerini bildirdi.

        Buruk, Yılmaz Atabarut Tesisleri'ndeki antrenmanda gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nı tebrik ederek, "Çok değerli ve çok önemli şampiyonluğu kazananlarla gurur duyduk. İnşallah darısı diğer takımlarımızın başına." dedi.

        Bu haftaki rakipleri Trabzonspor'un çıkışa geçmek isteyen bir takım olduğunu kaydeden Buruk, bordo-mavili takımın Aytemiz Alanyaspor mağlubiyetinin ardından geçen hafta Beşiktaş karşısında daha dirençli bir oyun ortaya koyduğunu söyledi.

        REKLAM

        Buruk, Trabzonspor'un çok değerli oyunculara sahip olduğunu ve kendileri gibi çok fazla Türk oyuncuya şans verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

        "Kalite olarak Trabzonspor'un çok iyi bir takım olduğunu görüyoruz. Oyunu özellikle hücumsal anlamda çok iyi oynuyorlar. Dikkat etmemiz gerekiyor. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında savunma görevlerimizi çok iyi yaptık, zaman zaman hücuma çıkarken top bizdeyken zorlandığmız bölümler oldu, inşallah bunu düzeltip Trabzonspor deplasmanında da bize yakışan şekilde mücadele edip, oradan iyi bir şekilde dönmek istiyoruz."

        DEPLASMANDAKİ KÖTÜ SONUÇLAR

        Deplasmanda kötü sonuçlar almalarına rağmen oyun olarak yeterli olduklarını dile getiren Buruk, "Sonuç olarak istediklerimizi alamadık. Oynadığımız oyun, girdiğimiz pozisyonlara baktığımızda deplasmandaki 3 maçtan rahatlıkla galibiyetle de ayrılabilirdik. Bir tek topu içeriye atamadık, inşallah bunu geliştireceğiz. Geçen seneye oranla bu sene sonuç almada biraz daha sıkıntı yaşıyoruz. Geçen sene belki daha az kaleye gidiyorduk ama sonlandırmamız daha iyiydi." dedi.

        REKLAM

        Buruk, geçen sezon gol yüklerini çeken 3 oyuncuyu değiştirdiklerini hatırlatarak, "Oyun olarak iyi yoldayız ve hep geliştiriyoruz, hep çalışıyoruz. Sahaya her maça ortak olan bir takım olarak çıkıyoruz. Maçlarda kimseye karşı ezilmedik. Bu bizim için çok değerli." diye konuştu.

        A MİLLİ TAKIM

        A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'na gidememesini de değerlendiren Buruk, İzlanda karşısında alınan mağlubiyetle önemli bir fırsatın kaçırıldığını söyledi.

        Buruk, İzlanda'nın karşılaşmada ne yapacağını çok iyi bilen bir takım olarak mücadele ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

        "Türkiye Milli Takımı'na yakışmayacak şekilde ne yaptığımızı bilmeyen bir takımdık. Bence kötü olan buydu. Türk Mili Takımı'nın Türkiye'nin bir oyun sistemine ihtiyacı var. Sadece A Milli Takım için değil, bu altyapılardan başlayarak bir oyun oturtmamız gerekiyor."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa