Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Norveç'te kadın ve erkek futbolcular eşit prim kazanacak - Futbol Haberleri

        Danimarka'da da olan eşit prim grevi, Norveç'te sonuca ulaştı. Norveç Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada milli takım formasını giyen futbolcuların kadın-erkek fark etmeden aynı prim miktarını kazanacakları duyuruldu.

        Futbolcular Birliği'nin başkanı Joachim Walltin yaptığı açıklamada yeni düzenlemeyle birlikte oyuncu başına 550 bin Norveç Kronu, toplamda ise yaklaşık 3 milyon Norveç Kronu civarında yükselme olduğunu bildirdi. Walltin, "Norveç gibi her açıdan eşitlik bulunan ülkede bunun gerçekleşmesi önemliydi. Hem ülkemiz hem de futbolumuz için iyi olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

        Danimarka da Norveç'le benzer durumda. İçerde Hollanda'yla oynanacak hazırlık maçı, kadın futbolcuların greve gitmesi nedeniyle iptal edilmişti. İrlandalı kadın futbolcular ise giysilerini tuvaletlerde değiştirmek zorunda kaldıklarını ve formalarını alt yaş kategorisinde bulunan oyuncularla paylaştıklarını açıklamıştı.

        REKLAM

        DANİMARKA'DA ERKEK FUTBOLCULARDAN DESTEK GELMİŞTİ!

        'Eşit prim’taleplerinin sonuçsuz kalmasının ardından idmanı boykot eden Danimarka Kadın Milli Futbol Takımı’na, erkeklerden büyük destek geldi. Erkek futbolcular federasyona, “Kadınlar, kadın oldukları için bizden daha düşük haklara sahip olmamalı. yıllık kazancımızdan 500 bin Kronu (278 bin TL) kadın oyunculara verilsin” teklifi yaptı.Federasyon konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, kadın futbolcular bu destekten dolayı erkek millilere teşekkür etti. Bu yaz Fenerbahçe'den Sevilla'ya transfer olan Simon Kjaer, kadınların da kendileri gibi aynı haklara sahip olmaları gerektiğini vurgulamıştı. Başarılı savunmacı, Danimarka Futbol Federasyonu'na "Yıllık 500 bin Danimarka kronundan vazgeçebileceğimizi federasyona ilettik. Biz ne alıyorsak kadınlar da aynısını almalı." ifadeleriyle buna yönelik adım attıklarını açıklamıştı.

        "HER ŞEY İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER!"

        Norveçli futbolcu Caroline Graham Hansen, bu gelişmeyi Instagram hesabından kutladı. Hansen, "Kadın sporcular için atılan bu adım için teşekkürler. Bu sizin için küçük bir adım olsa da bizim için çok büyük. Bu bizim için her şey anlamına geliyor. Herkesin eşit miktarı almasını söylediğinizde gözlerimizi doldurdunuz. Bize kocaman bir sarılma verdiniz. Eşitliği gösterdiğiniz, bize yardım ettiğiniz, her şeyi biraz daha kolay hale getirdiğiniz, hayallerimizi kovalamımızı sağladığınız için çok teşekkürler." ifadelerini kullanırken Norveç Erkek A Milli Futbol Takımı'nın maç öncesi seremonisinde çekilen bir fotoğrafının siyah-beyaz halini paylaştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa