Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA NBA'de şampiyon Golden State Warriors - Basketbol Haberleri

        NBA'de Golden State Warriors mutlu sona ulaştı...

        LeBron James'li Cleveland Cavaliers'ı 108-85 mağlup eden Golden State Warriors, son 4 sezonda 3. şampiyonluğa ulaşarak müthiş bir başarı elde etti.

        Cleveland Cavaliers, NBA final serisinin 4. maçında Golden State Warriors'ı konuk etti. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen konuk ekip, ilk çeyreği 34-25, devreyi 61-52, üçüncü çeyreği de 86-65 önde geçtiği mücadeleden 108-85 galip ayrıldı.

        Bu galibiyetle final serisinde 4-0 öne geçen Warriors, üst üste ikinci, son dört yılda ise üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Warriors, NBA tarihinde Los Angeles Lakers, Boston Celtics ve Chicago Bulls'un ardından dört sezonda üç şampiyonluk yaşayan 4. takım oldu.

        REKLAM

        Steve Kerr'in başantrenörlüğünü yaptığı Warriors, 1947, 1956, 1975, 2015 ve 2017'nin ardından şampiyonluk sayısını 6'ya çıkardı.

        Stephen Curry'nin 37 sayı, 6 ribaunt, 4 asistlik performans sergilediği Warriors'ta Kevin Durant, 20 sayı, 12 ribaunt ve 10 asistle "triple double" yaptı.

        Ev sahibi ekipte ise LeBron James 23 sayı, 7 ribaunt, 8 asist, Kevin Love da 13 sayı, 9 ribauntla maçı tamamladı.

        FİNAL SERİSİNİN MVP'Sİ KEVIN DURANT

        Golden State Warriors'ta forma giyen Kevin Durant, final serisinin en değerli oyuncusu seçildi. Durant, geçen yıl da final serisinin en değerli oyuncusu seçilmişti.

        Durant, NBA finallerinde LeBron James, Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Michael Jordan ve Hakeem Olajuwon'un ardından üst üste iki yıl bu ödüle layık görülen 6. isim oldu.

        29 yaşındaki Durant, final serisini 28,7 sayı, 10,7 ribaunt ve 7,5 asist ortalamasıyla tamamladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa