Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Musk, xAI'ın 500 milyon dolar yatırım taahhütü aldığını yalanladı - Teknoloji Haberleri

        Musk, Big Tech'in aşırı sansür ve yeterli güvenlik önlemlerinin olmaması nedeniyle eleştirdiği yapay zeka çabalarına yanıt olarak geçen yıl temmuz ayında xAI'yi piyasaya sürmüştü. Şirketi için 1 milyar dolarlık bir yatırım hedefi belirleyen Musk için yatırımcılardan 500 milyon dolarlık bir taahhüt aldığına dair haberler gündeme gelmişti

        Elon Musk, yapay zeka (AI) şirketi xAI'nin yatırımcılardan 1 milyar dolarlık bir hedefe yönelik 500 milyon dolarlık taahhüt aldığına dair bir raporun yanlış olduğunu söyledi.

        "BU KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL"

        Sosyal medya platformu X'teki bir makale ile ilgili bir kullanıcı gönderisine yanıt olarak, "Bu kesinlikle doğru değil" dedi.

        REKLAM

        Bloomberg'in konuya aşina olan kişilere dayandırdığı haberine göre, yapay zeka (AI) girişimi xAI, 15 milyar ila 20 milyar dolarlık bir değerlemeyi tartışıyor, ancak şartlar önümüzdeki haftalarda hala değişebilir.

        Bloomberg'in bildirdiğine göre, Musk ve yatırımcıların önümüzdeki birkaç hafta içinde şartları tamamlaması bekleniyor ve bazı taraflar, xAI hisse senetlerine ek olarak veya bazı durumlarda bunun yerine bilgi işlem gücü alıp alamayacaklarını değerlendiriyor.

        Geçtiğimiz aralık ayında Musk, yapay zeka şirketinin, ABD menkul kıymetler düzenleyicisine 1 milyar dolara kadar hisse senedi teklifinde bulunmak için başvurmasından bir gün sonra fon toplamadığını söyledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa